Actualitate

Bobas 2024 vine cu o premieră. Ce surpriză au pregătit piloții de la Boboc

Eveniment, în premieră, organizat la Boboc, chiar în ziua mitingului aerian. Este vorba despre primul cros organizat în incinta unei baze aeriene, eveniment care le oferă participanților ocazia unica de a alerga prin diverse locuri care o compun, respectiv hangare avioane, elicoptere, poligon de tragere, pista naturală de aterizare. Totul se va întâmpla pe 15 iunie, înaintea show-ului aviatic oferit de piloții experimentați.

Crosul este o inițiativă a Compartimentului Educație Fizică Militară și se adresează oricărui pasionat de alergare cu un stil de viaţă activ, cu vârsta de peste 18 ani.

”Vă invităm alături de noi la prima competiție de cros organizată în incinta Bazei Aeriene Boboc în cadrul evenimentului Bobas 2024. Provocarea vine de la colegii noștri din cadrul Compartimentului Educație Fizică Militară, plt. maj. Cornel BARBU, frt. Claudiu SURLEA și Marcel GĂMAN. Cu o bogată experiență în domeniul atletismului și un palmares impresionant de medalii, cei trei camarazi invită toți pasionații de alergare și un stil de viață activ la prima ediție a BobocAirBaseRUN”, informează organizatorii.

BOBOC AIR BASE RUN este un eveniment de alergare pentru amatori ce se desfăşoară pe un traseu marcat în interiorul Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic “Aurel Vlaicu”, în ziua desfaşurării miting-ului aerian BOBAS 2024. 

traseu

”Evenimentul constă într-o probă cros de 13 kilometri. Vârsta minimă pentru înscriere este de 18 ani. Traseul de desfăşurare a evenimentului va fi marcat şi va avea voluntari din partea organizatorilor, care vor indica traseul de alergare. Traseul de concurs este unul inedit, participanţii având ocazia să facă o scurtă incursiune în incinta unei baze aeriene, unde pot alerga prin diversele locuri care o compun (hangare avioane, elicoptere, poligon de tragere, pista naturală de aterizare, pista betonată plus alte surprize)”, informează organizatorii.

Cei care doresc să participe la cros trebuie să se înscrie, prin achiziționarea kit-ului de participare, în valoarea de 50 sau 90 de lei. Detalii găsiți pe pagina de Facebook a Bazei Aeriene Boboc.