Alertă Coronavirus Buzău

Miercuri, ziua cu cele mai multe cazuri noi de COVID. Zeci de buzoieni cu SARS-CoV-2, decese, dar și o reinfectare

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de COVID, raportate de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus.  77 de buzoieni au ieșit pozitivi dintr-un total de 391 câți s-au testat în ultimele 24 de ore.

Pacienții au vârste cuprinse între 11  luni și 94 de ani. Printre cei găsiți pozitivi în ultimele 24 de ore se află și un buzoian care a mai avut și în trecut COVID.

Pe de altă parte, în afara celor 77 de cazuri a mai fost înregistrat un caz nou de infectare cu SARS-CoV-2,  la o persoană întoarsă pe teritoriul României din Marea Britanie. In acest caz, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că nu a fost alocat județului Buzău. Pacienta este izolată iar ancheta epidemiologică în cazul său este în desfășurare.

Tot miercuri, Direcția de Sănătate Publică Buzău a raportat două decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani din Vernești și despre o femeie de 83 de ani din Rm.Sărat, care au dezvoltat forme severe de boală și care aveau și alte afecțiuni.