Actualitate POLITICĂ

Mihai Răzvan Moraru renunță la șefia USRPLUS Buzău. Ce stă în spatele acestui gest

La aproape un an de la momentul în care a fost ales în funcția de președinte al USRPLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru renunță la șefia organizației județene. Printr-un mesaj postat pe Facebook, Moraru își anunță decizia de a se retrage de la vârful USRPLUS Buzău și menționează, totodată, și motivele care l-au determinat să facă acest gest. Mihai Răzvan Moraru susține că renunță la șefia organizației județene pentru a se putea dedica proiectelor personale pe care le are și care îi vor ocupa tot timpul.

“Am ales să mă retrag din funcția de președintele al filialei județene USRPLUS Buzău. Nu e o renunțare la viața politică și nici nu exista în această decizie “senzaționalul” pe care îl tot vedeți în politica românească, prin care unii se acuză pe alții. Însă viata mea profesională, ca antreprenor, va fi foarte aglomerată în următoarele luni. Începem în companie trei proiecte de investiții în Jud Buzău, toate în zona rurală: o fabrică, o platformă logistică și un centru privat de cercetare în agricultură. Cu alte cuvinte, avem mult de muncă și prioritatea din perioada următoare va fi dezvoltarea acestor proiecte, într-o perioadă destul de dificilă în economie. Toate proiectele mele ca antreprenor sunt în Jud Buzau și sper ca în viitor să văd aici cât mai multe investiții, mai multe locuri de muncă, inovare si dezvoltare in această comunitate.”

Pe de altă parte, Moraru subliniază că nu renunțarea la funcția de președinte nu înseamnă și că va pleca din partid.

“Consider că atunci când nu te poți dedica unei funcții, când nu poți onora anumite responsabilități, nu trebuie să ocupi un loc pe care nu îl poți servi așa cum trebuie. Trebuie sa lași alți colegi să își asume acest rol, oameni care își pot dedica mai mult timp, pentru ca activitatea să poată continua in condiții și cu rezultate cât mai bune. Voi rămâne în continuare membru al Biroului Județean USRPLUS în speranța că timpul îmi va permite acest rol.”

Odată cu demisia lui Moraru, funcția de președinte USRPLUS Buzău va fi preluată de prim-vicepreședintele Silviu Iordache.

Pe de altă parte, plecarea lui Mihai Răzvan Moraru din funcția în care a fost ales în vara anului trecut era așteptată de ceva vreme. Asta pentru că, în ultimul an, de când a fost ales lider al partidului, nu a reușit să atragă de partea sa organizația, ceea ce a dus la tensiuni în interiorul formațiunii politice.