Actualitate

Neagu tranșant: „Nu mai finanțez FC Buzău decât…”

Declarație tranșantă a președintelui Consiliului Județean Buzău ce-i vizează pe fotbaliștii de la FC Buzău. Petre Emanoil Neagu a spus răspicat, în timpul unei conferințe de presă susținute joi,  că instituția pe care o conduce nu va mai finanța echipa de fotbal FC Buzău decât în condițiile stabilirii ca țintă promovarea în prima ligă națională de fotbal.

”Când am plecat la drum am zis că plecăm pe un proiect pe trei ani, da, ok? Eu zic, împreună cu cei care, dacă mai continuăm și cred că mai continuăm, mă refer pe legea sporturilor, noi și Primăria Buzău dăm și alocăm bani pe legea sporturilor și investitorul privat, vom găsi o soluție în care anul acesta să încercăm promovarea. Nu mai finanțăm decât dacă avem target promovarea în Liga I. Deci a trecut anul, era normal, a fost un an în care a fost și un an de criză. Știți că echipa a trebuit să treacă prin transformări, să se transforme din FC GLORIA în FC BUZĂU. Bun, am înțeles”, a spus Neagu.

Mai mult, Neagu zice că s-a pus de acord pe această idée și cu primarul Toma însă, în același timp, a declarat că ar dori să se găsească și o variantă de finanțare pentru un nou stadion care să fie la standardele Ligii I.

” Am avut discuții, nu ascund, și cu Primăria municipiului Buzău. Aici vorbim aceeași limbă, acesta este targetul. Și știți cum e cu finanțarea. Nu-ți faci targetul, nu-ți iei banii. (… ) Vrem să îmbunătățim și infrastructura sportivă. Ce înseamnă lucrul acesta? Un stadion nou. Încercăm să facem și eu cel puțin îmi doresc să aplicăm pe un proiect să avem un stadion cochet, nou, modern, care să îndeplinească toate condițiile de a se desfășura competițiile la nivel de Liga 1. Uitați că noi vrem într-adevăr să promovăm, dar nu avem baza materială necesară pentru că stadionul Gloria este un stadion frumos, într-adevăr cochet, dar este un stadion vechi, nu are un teren de antrenament, nu îndeplinește condițiile. Trebuie un stadion de 10.000-11.000 .  Iar stadioanele, ca și alte obiective, se pot face foarte ușor, la extremitatea, la marginea orașului, să ai toate condițiile, să ai terenuri de antrenament, sală multifuncțională de pregătire fizică, hotel, ș.a.m.d.”a explicat Petre Emanoil Neagu.

FC Gloria Buzău a luat ființă anul trecut printr-o asociere dintre Consiliul Județean, Consiliul Local Municipal Buzău și un investitor privat.

Etichete