Actualitate

Ministrul Educației, anunț important despre debutul noului an școlar

Toți elevii ar trebui să revină în bănci pe 13 septembrie, fără a mai fi în vigoare scenarii de funcționare. Cel puțin așa a subliniat marți, 3 august, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că ținând cont de condițiile actuale, de situația epidemiologică și de procentul bun al vaccinării în rândul cadrelor didactice, școala ar trebui să înceapă cu prezență fizică a tuturor elevilor în bănci, fără scenarii de funcționare a unităților de învățământ.

“Atât cât am în limitele de competenţă (…) pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie. (…) În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Până atunci, se fac demersuri pentru ca numărul cadrelor didactice vaccinate anti COVID să crească. S-ar putea chiar deschide centre de vaccinare la cabinetele școlare.

“Am transmis o recomandare în vederea valorificării oportunităților  de vaccinare în luna august astfel încât în luna septembrie, la începutul școlii, cei vaccinați în august să fie imunizați. Am luat în considerare, acolo unde va fi posibil, transformarea unor cabinete medicale din școli în centre de vaccinare înțelegând că decizia trebuie luată în fiecare situație, în funcție de specificul școlii, pentru că fluxurile trebuie bine delimitate”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.