Actualitate

O minoră de 14 ani a fost răpită direct de pe stradă! Polițiștii au împânzit municipiile Buzău și Rm. Sărat. 6 persoane au ajuns după gratii

Polițiștii din Buzău, în alertă, după ce o fată de 14 ani a fost răpită de pe stradă de indivizi necunoscuți.  6 persoane implicate în acest caz au ajuns după gratii.

Totul s-a întâmplat în acest week-end, în municipiul Buzău. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, membrii unei familii din municipiul Buzău au văzut-o pe minora de 14 ani la un eveniment, moment în care au decis că ea trebuie să le devină noră. Și-au făcut un plan iar zilele trecute au luat-o pe fată de pe stradă și au încercat să o ascundă la o rudă în Râmnicu Sărat. Familia fetei a sunat însă la poliție și imediat municipiile Buzău și Râmnicu Sărat au fost împânzite de oamenii legii.

“Imediat după primirea sesizării au fost alertate toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări. Din cercetări a reieșit că, în timp ce minora se deplasa către o unitate comercială din apropierea locuinţei, ar fi fost introdusă cu forţa într-un autoturism cu trei ocupanţi, şoferul deplasându-se ulterior într-o direcție necunoscută”, transmite Ipj Buzău.

În cele din urmă, după ce au văzut că fata este căutată de poliție, răpitorii au adus-o la locuința lor din municipiul Buzău, unde a și fost găsită de oamenii legii.

“În urma verificărilor și activităților specifice efectuate cu operativitate de polițiști, minora a fost găsită, iar persoanele implicate au fost depistate în municipiul Buzău, fiind conduse la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale. Minora nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate.”

6 suspecți, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Ei urmează să fie prezentați parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.