Actualitate

A iubit sportul, dar a ales haina de polițist. Povestea agentului Alexandra Cîrstescu de la postul Pietroasele, care nu și-a uitat pasiunea și câștigă concurs după concurs

A ales haina de polițist dar nu a uitat nici de pasiunea ei pentru sport. În paralel cu meseria de om al legii, a ales să practice și tenisul de masă, sport care i-a adus nenumărate premii și satisfacții. Vorbim despre agentul de poliție Alexandra Cîrstescu, o tânără pentru care pasiunea pentru sport nu s-a stins nici o clipă.

Alexandra Cîrstescu, în vârstă de 31 de ani, a făcut sport de performanță. A urmat cursurile Colegiului Hasdeu iar la absolvire a trebuit să aleagă între sport și o facultate care să-i dea siguranța unui loc de muncă. Așa și-a îndreptat pașii spre Facultatea de Drept. Iar în urmă cu 5 ani a decis să îmbrace haina de polițist. În prezent, Alexandra profesează la postul de poliție de la Pietroasele, fiind singura reprezentantă a sexului frumos care veghează la respectarea legii în această zonă a județului. Nu a uitat însă nici de pasiunea ei pentru sport. Drept dovadă, de câte ori este organizată o competiție pentru oamenii legii, ea răspunde “prezent” fără ezitare. Și, aproape de fiecare dată, se întoarce acasă cu o medalie.

Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când Alexandra Cîrstescu a participat la o competiție sportivă internațională la care au luat parte oameni ai legii din 6 țări. Este vorba despre cea de-a șaptea ediție a Întâlnirii Internaționale IPAorganizată de Asociația Internațională a Polițiștilor din Bosnia și Herțegovina.


“În perioada 20-23 august a.c., a avut loc cea de-a VII-a Întâlnire Internațională IPA, organizată de Asociația Internațională a Polițiștilor – Regional Club Sarajevo din Bosnia și Herțegovina.La turneul sportiv, ocazionat de  întâlnire, au participat 6 țări: România, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, Serbia și Macedonia. Printre probele sportive  s-au numărat futsal, tenis de masă, alergare 1.500 m, tir cu pistolul și baschet 3×3”, transmite IPJ Buzău.

Buzoianca Alexandra Cîrstescu a participat la proba de tenis de masă și a demonstrat că este o adevărată campioană. La finalul concursului, ea s-a situat pe locul 2.

Nu este singurul rezultat notabil al polițistei din Buzău. În urmă cu aproximativ două săptămâni, s-a clasat pe același loc în cadrul “Cupei 105 ani”, organizată cu ocazia aniversării a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a.

Următoarea competiție la care va lua parte va fi Olimpiada organizată de IPA ce va avea loc tot peste granițe.