Actualitate

MOARTE SUSPECTĂ LA MATERNITATEA BUZĂU! O tânără a murit în timpul travaliului. Acasă mai avea 3 copii

O tânără din Râmnicu Sărat a murit la Maternitatea Buzău unde ajunsese pentru a da viață celui de-al patrulea copil. Acasă o așteptau încă trei copii. Deocamdată nu se știe ce i-a provocat sfârșitul femeii despre care familia spune că nu suferea de nicio boală și că a mers să nască pe picioarele ei, cu zâmbetul pe buze. Poliția a demarat o anchetă, iar cauza decesului va fi stabilită după ce va sosi rezultatul necropsiei.

Tragedia s-a întâmplat duminică. În timp ce era acasă cu cei trei copii ai săi, tânără în vârstă de 34 de ani, însărcinată în 38 de săptămâni, și-a dat seama că pierde lichid amiotic. Cum știa că se apropie momentul nașterii, femeia și-a pregătit totul și a plecat la Maternitatea din Buzău, împreună cu o cunoștință.

,, Era îmbrăcată și mi-a zis că pleacă să-mi aducă ”mâța” acasă. A plecat, a ajuns la Buzău, și cumătra pe drum a sunat și a zis că vine cu o gravidă căreia i s-a rupt apa. Nu a așteptat-o absolut nimeni la Maternitate cu toate că au sunat când au intrat în Buzău. După aceea au mers să o consulte și asistenta a zis că are membranele fisurate. Eu am vorbit cu ea și mi-a zis că așteaptă să iasă doctorul din operație. A ieșit doctorul din operație în jurul orei două sau trei. A consultat-o doctorul și i-a zis că i s-a rupt toată apa și că urmează să nască. I-au făcut injecția de dilatare . Am văzut-o pe video cu masca la gură singură în salon”, a povestit pentru sansanews.ro Cătălin Tăgărici, soțul tinerei.

Bărbatul a continuat să țină legătura cu soția sa, el fiind plecat la muncă în străinătate. La un moment dat însă, tânără și-a anunțat bărbatul că se simte rău.

”După ce a făcut injecția de dilatare, după vreo oră, două, ea a zis că se simte din ce în ce mai rău. S-a dus la baie, a căzut jos, am înțeles că pe urmă a resuscitat-o, i-a pornit inima o jumătate de oră și apoi s-a oprit”, a povestit soțul îndurerat.

În câteva ore, bărbatul a reușit să ajungă acasă. Acum are însă multe întrebări și vrea să știe ce i-a cauzat moartea soției sale, despre care nu știa că suferă de vreo boală.

”Doctorul mi-a zis că au venit 3 echipaje SMURD, păi cum, în Maternitate vin echipaje Smurd? Ea a venit pe picioarele ei, râzând, nu suferea cu inima, cu nimic. Doctorul îmi spune că i-au ieșit analizele bune și uite ce s-a întâmplat. Nici măcar nu ne-a arătat copilul. Sunt foarte multe semne de întrebare”, spune tânărul din Râmnicu Sărat.

Între timp, în Maternitatea Buzău a fost demarată o anchetă. Reprezentanții unității medicale au povestit, la rândul lor, cum s-a întâmplat totul, însă deocamdată nu pot spune cu certitudine cauza morții.

”În data de 18 octombrie se prezintă la Maternitatea Buzău o tânără, în vârstă de 34 de ani, gravidă în 38 de săptămâni, pentru pierdere de lichid amniotic fără contracții. Medicul de gardă preia pacienta, o examinează și îi efectuează mai multe investigații. Se decide declanșarea travaliului și i se administrează încă de la internare o fiolă de calciu și ulei de ricin, travaliul progresând corespunzător. La un moment dat  gravida se deplasează către grupul sanitar, moment în care leșină și intră în stop cardio respirator. S-au început manevrele de resuscitare la fața locului, ulterior pacienta fiind transportată în sala de operații. S-a efectuat ecografie, unde s-a constatat decesul intra uterin al fătului. S-au continuat manevrele de resuscitare pentru gravidă, timp de 2 ore,  însă fără succes”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Cauza decesului va fi însă stabilită cu certitudine abia după ce vor sosi rezultatele probelor trimise la București.

”S-a efectuat necropsia gravidei. S-au recoltat probe biologice ce au fost trimise la Institutul Mina Minovici din Capitală. Un diagnostic de certitudine putem avem după primirea rezultatelor. Suspiciunea medicilor fiind embolie amniotică, rezultatul final fiind dat de rezultatul de la București”, a adăugat Adriana Bunilă.

Și IPJ a demarat o anchetă la finalul căruia se va afla cum au decurs cu exactitate lucrurile de la internarea femeii și până la producerea decesului.

,, În data de 19 octombrie polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 34 de ani municipiul Rm. Sărat internată pe secția de la Maternitatea Buzău a decedat în incinta unității medicale . În cauză s-a întocmit dosar penal pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a survenit decesul”, a declarat Ag. Stroe Cornelia, purtător de cuvânt IPJ Buzău.