Actualitate

MII DE DOZE DE VACCIN ANTIGRIPAL, LIVRATE BUZĂULUI! Cine va fi imunizat gratuit în următoarele zile

Mii de doze de vaccin antigripal au ajuns, zilele acestea, în teritoriu. Ministerul Sănătății a distribuit 500. 000 de doze în toată țara, iar Buzăul a primit, la rândul său, un număr record de doze.

Este pentru a treia oară în acest sezon când Buzăul primește vaccin antigripal. De această data Ministerul Sănătății a trimis peste 10.000 de doze cu ser pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Concret, este vorba despre personalul medical și beneficiarii din centrele și căminele sociale.

„Am primit a treia tranșă de vaccin antigripal. Este vorba despre 10.990 de doze. Dozele vor fi destinate personalului instituționalizat și personalului medical din toate unitățile sanitare. Următoarea tranșă va fi pentru pacienții cronici și apoi vom primi și dozele pentru pacienții în vârstă de peste 60 de ani”, a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Buzăul a mai primit până acum aproape 9.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani.

Pentru sezonul rece 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Este vorba despre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.