Actualitate

”Moartea din Carpați” pune Buzăul pe harta luptelor K1. Cătălin Moroșanu anunță luptătorii galei “Dynamite Fighting Show”

Eveniment de talie internațională, organizat în luna iunie, în municipiul Buzău. Cea de a 15-a ediție a galei K1, “Dynamite Fighting Show”, va avea loc la Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, printr-un parteneriat între Consiliul Județean și Asociaţia “Federaţia Sporturilor de Contact”.  Anunțul a fost făcut astăzi, chiar de fostul sportiv Cătălin Moroşanu care a susținut o conferință de presă alături de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, și care a mărturisit că îl leagă amintiri plăcute de municipiul Buzău: o victorie în ring.

Gala K1  va aduce la Buzău nume grele ale sportului de contact, fiind, în același, timp, și un prilej de promovare a județului la nivel internațional. Printre luptătorii care vor urca în ring se află legendarul campion francez de K1 Freddy Kemayo.

„ Ediția a 15-a a Dynamite Fighting Show, va fi una specială, cu trei main eventuri. Vom avea un cap de afiș, meciul între legendarul campion francez Freddy Kemayo și românul Sebastian Cozmâncă, neînvins din 2017. De asemenea, triplul campion mondial Bogdan Stoica va avea un super fight internațional. Florin Rambo Lambagiu, care marți va lupta pentru titlul mondial la Paris cu campionul Cyril Benzaquene, este și el confirmat, și va avea un meci cu turcul Burak Unal. Vom avea un total de 8 confruntări internaționale. În premieră, pe fight card, vom avea și un buzoian ( Andrei Andreescu), care a câștigat de curând Cupa Tellur și e de mare perspectivă. Va lupta cu Mădălin Mogoș”, a spus Cătălin Moroșanu.

Până la organizarea acestui eveniment, vor avea loc alte momente speciale la Buzău, menite să promoveze județul, dar și să apropie copiii de sport.

În primul rând, este vorba despre o campanile anti-bullying, la care va participa și Cătălin Moroșanu, fostul sportiv urmând să meargă în mai multe școli din județ pentru a sta de vorbă cu copiii și pentru a le explica ce să facă pentru a trece peste. Moroșanu va vorbi din experiență, pentru că el însuși a fost victima bullying-ului, în anii de liceu.

“Alături de Cătălin Moroşanu şi IŞJ Buzău vom avea şi o campanie anti-bullying. Vom mege şi vom discuta cu elevii din trei licee din judeţ şi aici probabil că mult mai uşor va ajunge la inima lor Cătăli  decât pliantele sau orice altă metodă, mai ales că şi el pe vremea când era copil a fost victimă a bullying-lui. Totodată, în cadrul acestui parteneriat vom promova şi judeţul Buzău, mai precis cele mai cunoscute zone turistice alea acestuia prin clipurile de promovare a galei care se vor filma la Vulcanii Noroioşi şi la Tabăra de Sculptură de la Măgura”, a spus preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, Cătălin Moroșanu se va implica și în promovarea județului prin intermediul unui clip video în care va apărea chiar și legendarul campion francez de K1 Freddy Kemayo.

“Buzăul este o zonă de intersecţie şi poziţionarea sa ne ajută să aducem spectatori din întreaga Românie, ceea ce este benefic pentru economia locală. Ceea ce vom face la acest eveniment va fi ceva extraordinar. Campionul Freddy Kemayo va veni la Buzău cu o lună înainte pentru a filma un spot publicitar  la Vulcanii Noroioşi şi  Măgura şi tot atunci îi vom arăta oraşul”, a spus Cătălin Moroşanu.

La gala K1 de la Buzău vor putea participa circa 2.500 de persoane.