Actualitate

Moș Crăciun nu vine cu vești bune pentru angajații Primăriei Buzău. Se anunță concedieri

Finalul de an nu vine deloc cu vești bune pentru angajații Primăriei Buzău. Tăierile de posturi decise în ultima ședință a Consiliului Local Municipal au fost doar începutul. Urmează concedieri la Primăria Buzău, a anunțat, în direct, la Focus Tv, primarul Constantin Toma.

Într-o intervenție în emisiunea Focus News, edilul șef a declarat că, potrivit noilor modificări decise de Guvern, de anul viitor, Primăria Buzău va trebui să funcționeze după o nouă organigramă. O organigramă la care se lucrează în prezent și care urmează să fie supusă votului Consiliului Local Municipal în luna decembrie. Noua organigramă va avea, însă, mai puține posturi decât în prezent. Vor fi, inclusiv, persoane care își vor pierde locurile de muncă, anunță primarul Constantin Toma.

„Până la sfârșitul acestui an trebuie să avem o organigramă trecută prin Consiliul Local. Va fi o nouă organigramă, așa că se va întrerupe și acel proces care- l avem cu Poliția Locală deschis de 7 ani. Această lege face ca acel proces cu Poliția Locală să fie fără obiect, pentru că acolo, de fapt, a fost atacată organigrama, ori acum este vorba de o altă organigramă pe care noi trebuie s-o prezentăm până la sfârșitul anului, adică de la 1 ianuarie funcționăm pe o altă organigramă.  În fiecare zi lucrăm la această organigramă și în cursul lunii decembrie îi vom da drumul.  Vom mai veni cu reduceri de posturi și cu reduceri de personal pentru a face economii și pentru a putea să ne cofinanțăm și proiectele europene, dar să avem bani și pentru funcționarea bună a orașului: de la iluminat public, spații verzi, maidanezi și așa mai departe, tot ceea ce mișcă în acest oraș.”

Primarul Constantin Toma spune că aceste concedieri la nivelul Primăriei Buzău sunt necesare pentru a face economii la buget.

“Urmează concedieri în Primăria Municipiului Buzău, inclusiv tăiat de posturi de șefi și așa mai departe. Deci, facem o organigramă care să funcționeze după principiile Kaizen. Va fi foarte bine pentru buzoieni pentru că vom face economii, vom funcționa cu bani mai puțini și acest lucru nu are decât să fie benefic pentru oraș. Sunt atâtea locuri de muncă în acest oraș, încât nu văd ca acești oameni să rămână fără fără locuri de muncă în altă parte, să nu își găsească în alte parte.”, a adăugat primarul Constantin Toma.

Despre primele decizii privind reducerile de posturi, aprobate de consilierii municipali, găsiți AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Concedierile sa inceapa cu postul de primar : oricum este doar un incurca-lume, un fanfaron fara viziune si un ipocrit falimentar. Buzaul nu are nevoie de Toma

  • UNDE VEDE DOMN PRIMAR ATITE LOCURI DE MUNCA CA , CARE SUNT SUNT DIN IANUARIE ACELEASI LOCURI DE MUNCA EU CRD CA BATRINETEA IL AFECTEAZA ASA CA SA IASA LA PENSIE SI ASA A STAT DOUA MANDATE II AJUNGE