Actualitate POLITICĂ

Moțiunea Orban, prezentată astăzi liberalilor buzoieni. Cine vine să o susțină?

Apropierea congresului PNL, programat să aibă loc pe 25 septembrie, accelerează turul de forță al echipelor celor doi candidați pentru prezentarea moțiunilor filialelor din teritoriu.  Ultimele informații arată că, la Buzău, nu va ajunge niciunul dintre cei doi candidați să își susțină moțiunea. În schimb, vor fi prezenți susținători ai celor doi care vor prezenta, pe rând, moțiunile. Primul astfel de moment va avea loc luni când la Buzău sunt așteptați mai mulți parlamentari PNL, printre care Ionel Dancă și Antonel Tănase. Aceștia sunt susținători declarați ai actualului președinte Ludovic Orban. La ora 17,00 va avea loc prezentarea moțiunii în fața liberalilor buzoieni.

În zilele următoare, și moțiunea lui Florin Câțu va avea un parcurs asemănător, a anunțat liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu:

”Aștept confirmări și din partea echipei premierului, pentru a prezenta ambele moțiuni. Timpul e foarte scurt. Noi avem sâmbătă un Consiliu Național, apoi, cealaltă săptămână, va fi Congresul. Dar ideea este că noi încercăm să nu mai ocupe agenda publică alegerile din PNL pentru că nu asta trebuie să fie preocuparea celor din PNL, ci guvernarea!”

La Buzău, în structurile de conducere ale Organizației Județene PNL s-a votat acordarea susținerii pentru candidatura lui Florin Câțu, cu o excepție. Senatorul Vlad Pufu a anunțat că îl va susține pe Ludovic Orban în cursa pentru președinția PNL. De notat că, procedura internă le permite liberalilor ca o organizație să voteze ambele moțiuni, chiar dacă, ulterior, prin vot delegații se exprimă în favoarae unui sau altuia dintre cei doi candidați.