Actualitate

Motoare turate, adrenalină, împotmoliri și reușite! Atenție, Lopătari, ești gazda unei etape spectaculoase de off-road

Cea de a patra etapa a Campionatului National de Off Road UXO se va desfășura la Lopătari, în zona Lacului Mocearu,  într-un peisaj natural spectaculos, perfect pentru trasee turistice care provoacă la maximum! Zona este una montană, acoperită de păduri, numai bună pentru off-road și escapade în natură.

Joi, toți concurenții s-au înscris, s-a efectuat verificarea tehnică a vehiculelor pentru Trophy și TRIAL și s-a găsit cazare pentru concurenți și însoțitori. Buzăul, a reușit, ca de fiecare dată, să adune pasionați de off-road din toată țara și nu numai. 

Organizator-Anton Bîsceanu

În zilele următoare, zeci de piloții vor lua cu asalt dealurile din județul Buzău, iar concursul va fi unul desfășurat după regulamentul Campionatului Național de Off Road, pe terenurile accidentate din jurul localității Lopătari. Peste 60 de profesioniști se vor întrece pe trasee dificile, printre care și nume sonore, recunoscute în lumea off-road-ului. Anii anteriori, zona de start s-a transformat într-un furnicar, acolo unde rudele și prietenii, cu emoții mari își susțineau piloții care călcau contra cronometru pe pedala de accelerație.

Programul de desfășurare al întregului eveniment este următorul:

ZIUA 2, Vineri 04 august 2023

09.15 – Briefing

10.00 – Start stagiu de traseu TROPHY

ZIUA 3, Sâmbătă 05 august 2023

09.15 – Briefing

10.00 – Start stagiu de traseu TROPHY

14-18 – Înscrierea concurenților pentru TRIAL și verificarea tehnică a vehiculelor care participă doar la TRIAL

20.00 – PARTY

ZIUA 4, Duminică 06 august 2023

09.30 – Briefing Trial

10.00 – start Trial

15.00 – Premierea castigatorilor

Anul acesta, participanții vor putea fi cazați inclusiv la localnicii din zonă, care sunt dornici să găzduiască pasionații de adrenalină. Concursul se va desfășura pe 8 clase, clasa Hobby, Standard A, Standard B, Open, Open SSV și extrem, iar anul acesta există un concurent și la clasa juniori:

  • Clasa Hobby (vehicul 4×4 fără modificări structurale speciale) la care se adaugă clasa complementară
  • Standard A (autovehicul cu capacitatea cilindrică ≤2.000 cm3).
  • Standard B (autovehicul cu capacitatea cilindrică >2.000 cm3).
  • Challenge (autovehicul cu tracțiune 4×4 derivat dintr-un autovehicul fabricat în serie, a cărui masă maximă autorizată nu depășește 3.500 kg).
  • Open (autovehicul cu tracțiune 4×4 permanentă sau cuplabilă, care poate fi derivat dintr-un autovehicul de serie sau construit special pentru competiții de off-road și care respectă specificațiile cuprinse în regulamentul competiției).
  • Open SSV (autovehicule de tip side by side).
  • Extrem (autovehicul cu tracțiune 4×4 permanentă sau cuplabilă, care poate fi derivat dintr-un autovehicul de serie sau construit special pentru competiții de off-road și care respectă specificațiile cuprinse în regulamentul competiției).

Concursul are clase pentru amatori, denumite Junior și Hobby, ai cărei participanți nu vor puncta la clasamentul general al Campionatului Național de Off-Road 2023. Însă, peisajele pentru aceste clase sunt gândite pentru a fi extrem de spectaculoase, promovându-se principalele obiective turistice din județ. Amatorii de extrem vor putea traversa prin albia Râului Slănic, prin zona Ivănețu, Mânzălești, Terca, și multe alte locuri unde peisajele sunt perfecte pentru fotografiere.

Etichete