Actualitate

NĂRAVUL DIN FIRE…Cum a băgat spaima în râmniceni un bărbat din Siriu, abia ieșit din închisoare

Un tânăr din Siriu, recent liberat din închisoare, și-a dat, din nou, în petic, la scurt timp după ce a respirat aerul libertății. După 5 ani petrecuți după gratii, odată ieșit din penitenciar, individul și-a reluat rapid activitatea infracțională, spărgând mai multe locuințe din zona Râmnicu Sărat.

Bărbatul de 33 de ani din localitatea buzoiană Siriu fusese condamnat pentru mai multe furturi. A fost liberat din închisoare pe 10 octombrie. Asta nu l-a împiedicat să își reia vechile obiceiuri, astfel că în ultima lună a dat mai multe spargeri. Individul și-a ales ca zonă ”de lucru” Râmnicu Sărat. Nu dădea spargerile la pont, ci își urmărea victimele, în principal persoane de vârsta a treia. Le urmărea câteva zile după care intra în case atunci când proprietarii erau plecați. Dădea toate lucrurile peste cap în căutarea de bani, bijuterii ori alte bunuri pe care le putea transporta și valorifica ușor. Banii astfel obținuți îi cheltuia cu o iubită pe care individul o avea în Capitală.

Ultima dată însă, bărbatul a fost prins, în fapt, de proprietarul unei case pe care abia o spărsese. El a fost descoperit exact când răvășea locuința, în căutare de bani. La vederea proprietarului, individul a fugit, însă a fost prins rapid de polițiști în zona Râmnicului.

În urma anchetei, oamenii legii au concluzionat că în perioada 27 noiembrie-11 decembrie, buzoianul a spart trei locuințe, având de asemenea și câteva tentative, victimele fiind râmniceni cu vârste cuprinse între 48 și 73 de ani. Prejudiciul total a fost estimat de păgubiți la 21.500 lei.

Individul s a ales cu dosar penal pentru furt calificat si tentativă la furt calificat, fiind reținut și apoi arestat prevenitv pentru 30 de zile.