Actualitate POLITICĂ

Neagu către Toma: ”Da” pentru referendum, dar cu condiții. Șeful C.J. cere consens politic

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu îl susține necondiționat pe primarul Constantin Toma, în demersul său de a uni localitatea Țintești cu municipiul Buzău.

Întrebat, marți, dacă este de partea edilului șef în încercarea de a uni Buzăul cu comuna natală a acestuia, Neagu s-a ferit să ofere un răspuns clar și nu s-a poziționat nicidecum pro-demersului lui Toma, așa cum a făcut-o, de pildă, cu o zi în urmă președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Neagu a declarat  că e important ca ”banii și energia” să nu fie cheltuite degeaba cu referendumul dacă nu există certitudinea că demersul va fi unul de succes.

”Nu este vorba de a-l susține sau nu pe domnul Toma. Eu susțin buzoienii, în general și, așa cum am mai declarat, nu știu foarte multe amănunte despre acest lucru. Știu că suprafața teritorială a municipiului se va mări substanțial și astfel există o posibilitate de dezvoltare durabilă atât în binele cetățenilor din Buzău cât și pentru cei din Țintești. Așa cum știu eu este un lucru care poate fi benefic, dar dacă referendumul va trece lucrurile trebuie duse mai departe. Referendumul trebuie validat de Parlament iar apoi trebuie luată o hotărâre la nivel guvernamental. Ce îmi place mie să cred și aș vrea să fie așa, nici să cheltuim energii și bani degeaba pe referendum și să nu se materializeze, pentru că îmi aduc aminte că a mai fost un referendum, cel cu 300 de parlamentari, a fost validat de către cetățeni și tot numărul acela de parlamentari este”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 Mai mult decât atât, Neagu  a declarat că Buzăul  nu poate fi dezvoltat ”de o singură persoană”, ci toate forțele politice trebuie să se implice și să explice  oamenilor avantajele ori, după caz, dezavantajele unirii Ținteștiului cu Buzăul, pentru ca oamenii să poată lua, apoi, cea mai potrivită decizie.

” Dacă vrem ca într-adevăr referendumul să treacă, toate forțele responsabile trebuie să explice buzoienilor avantajele, poate și micile dezavantaje și așa putem să dezvoltăm Buzăul împreună. Buzăul nu se dezvoltă de o singură persoană, printr-un singur partid ci trebuie dezvoltat de toate forțele responsabile și de toți oamenii responsabili, pentru că Buzăul este casa noastră”.

Referendumul pentru unirea localității Țintești cu orașul Buzău ar urma să aibă loc pe 26 septembrie.