Actualitate POLITICĂ

Negocierile pentru funcțiile de conducere din județ, amânate. Se revine după Sfântul Ion

Sărbătorile de iarnă au încetinit mult mișcările de pe scena politică.

Practic, după cum se poate ușor constata, noua guvernare nu se grăbește deloc cu negocierile dintre partide pentru fixarea pe post a unor funcționari ori înalt funcționari publici sau pentru limpezirea apelor la nivelul unor instituții deconcentrate. Fapt care, în teritoriu, menține un sentiment de incertitudine, având ca efect, în mod evident, amânarea luării unor decizii funcționărești de către fiecare șef în parte.

La Buzău, de exemplu, există în acest moment doar certitudinea neoficială că PSD, partidul căruia i-au revenit posturile de subprefecți, i-a desemnat pentru cele două posturi pe ofițerul DGA, Gabriel Ilie, susținut de pesediștii râmniceni și pe Constantin Cristea, administratorul public al comunei Vernești.

În rest, incertitudine și atât. Cu singura excepție, cea care-l privește pe actualul administrator public al județului Buzău, Alexandru Stoica. El va reveni, spun surse pesediste, aproape sigur, pe o funcție de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Post important pentru primarii pesediști din județ care au avut nevoie tot timpul de o relație la nivel de vârf al ministerului de unde vin, în județe, banii pentru investiții. Cât despre alte vești privind negocierile, totul se amână după 7 ianuarie, zi în care îl cinstim pe Sfântul Ion și care încheie seria sărbătorilor de iarnă.