Actualitate

Pe aici nu se mai trece! DJ 203 G Sărata Monteoru-Leiculești, închis până în ianuarie. De ce a fost nevoie de o astfel de măsură

Drumul județean care face legătura între localitățile Sărata Monteoru și Leiculești a fost închis circulației. Autoritățile județene au analizat situația din zonă și au stabilit că închiderea temporară a drumului, grav afectat de o alunecare de teren, este cea mai bună soluție pentru a evita orice incident. Astfel, pe drumul județean 203 G Sărata Monteoru- Leiculești nu se va mai circula cel puțin până pe 20 ianuarie 2022.

”DJ 203 G a fost închis până în data de 20 ianuarie din cauza stării precare. Vrem să prevenim participanții la trafic să nu aibă neplăceri pentru că starea tehnică nu permite accesul în această zonă. Este o alunecare de teren, drumul este afectat de intemperii, este o alunecare foarte rea acolo așa că am decis cu Poliția Rutieră și reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul CJ să închidem acest drum până la repararea lui”, a declarat pentru șansanews.ro vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre.

Problemele pe acest tronson au apărut în urmă cu câțiva ani dar s-au acutizat recent, când, în urma ploilor abundente, pământul a luat-o la vale. Alunecarea de la începutul lunii a afectat serios drumul. Practic o bandă s-a surpat, astfel că șoferii circulau alternativ pe un singur sens.

“Ne dorim ca până pe 20 ianuarie să îl reparăm. E un drum reabilitat recent, recepția s-a făcut în 2015. Din cauza alunecărilor, pe acest drum au mai intervenit reparații. Și săptămâna trecută am avut un proces verbal cu ISU și Prefectura. De aceea, am decis să închidem temporar drumul. Din 2015, când a fost recepționat drumul, au tot apărut alunecări de teren”, a mai explicat Petre.