Actualitate

Nervi, praf și timp pierdut în trafic. Cum se prezinta situația în rondul de la Drăgaica

După săptămâni întregi de lucrări interminabile în zona rondului de la Drăgaică, iată că acum… se circulă alternativ! Circulația alternativă a fost alegerea administratorului drumului pentru a putea continua lucrările din zonă, fapt care, în loc să-i ajute pe șoferi, mai mult îi încurcă.

Cozi interminabile s-au format în zonă, dat fiind faptul că mașinile care vin înspre municipiu sunt redirecționate pe banda dinspre oraș spre Drăgaică. Rondul practic se blochează integral, iar circulația e la mica înțelegere. Fiecare șofer respectă propriile reguli, claxoanele sunt un lucru deja firesc, iar nervii buzoienilor sunt întinși la maximum.

Nu mai vorbim despre praful din zonă, inhalat și de șoferi și de trecători. În cazul în care nu trebuie refăcut terasamentul, va fi reluată circulația pe ambele sensuri. În caz contrar, situația se va prezenta la fel și în următoarele zile.

Această modalitate de circulație alternativă a dus și la îngreunarea traficului în intersecția Unirii cu Eroilor, acolo unde șoferii rămân efectiv blocați.

În ceea ce privește situația pentru zilele următoare, planul prevede:

Restricționarea traficului la o banda de circulatie pe Bulevardul Industriei pe sensul de mers B-dul Industriei -B-dul Unirii Interzicerea accesului pe B-dul 1 Decembrie 1918 dinspre B-dul Industriei si B-dul Unirii

Montarea semafoarelor la intersectia B-dului 1 Decembrie 1918 cu Strada Viitorului si pe B-dul Industriilor la o distanta de 60 metri de intersectia cu B-dul Decembrie 1918. Frecventa semafoarelor pe durata executiei lucrarilor: 3 minute.