Actualitate Șansa de Nehoiu

Ninge într-un oraș din Buzău!

Încheiem săptămâna cu vreme în răcire și precipitații sub formă de ninsoare la munte, ploi în rest. Vineri, înnorările vor fi temporare şi doar pe spaţii mici va ploua slab, iar spre sfârşitul intervalului trecător vor fi şi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade.
Începând de sâmbătă, vremea se va răci în toate regiunile, iar valorile termice vor fi cele normale acestei perioade. Vor predomina ninsorile, astfel că se va depune un strat de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent în nord-est şi la munte. În zona joasă din Banat, Dobrogea şi Muntenia vor fi şi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi în restul teritoriului, cu precădere în Moldova, Banat şi vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade.

Pentru duminică, sunt anunţate precipitaţii care, la munte şi în Moldova se transformă în ninsori. Va ninge şi în Muntenia şi Dobrogea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări ziua la munte precum şi în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi -1 grad.

 

UPDATE [11:25] 27 DEC 2019 › A început să ningă în nordul județului Buzău. Primii fulgi au apărut în această dimineață la Nehoiu, însă zăpada se topește imediat având în vedere că temperaturile sunt pozitive. La prânz, termometrele înregistrează , în zonă, 4 grade Celsius. Și la Pătîrlagele sunt 4 grade, iar la Bisoca era -1 grad la ora 11,00.
În week-end, sunt așteptate ninsori în sud-estul țării. Vor fi însă slabe cantitativ și nu se va depune strat de zăpadă decât în zonele montane. sursa foto: facebook/MeteoBuzau

UPDATE [14:36] 27 DEC 2019 › Ninsorile pun stapânire pe zonele montane ale județului Buzău. Pe lângă Nehoiu, unde a nins de la primele ore ale zilei, și Bisoca îmbracă haina iernii. Un instantaneu primit în urmă cu puțin timp, arată că la Bisoca s-a format deja un strat subțire de zăpadă.