Actualitate

Ninge la Buzău! Meteorologii au emis două coduri de vreme rea. La munte se va depune strat consistent de zăpadă

Vin ninsorile și la Buzău. Meteorologii au emis două coduri de vreme rea valabile pentru acest weekend. Prima avertizare anunță ploi și ninsori însemnate cantitativ. Este vorba despre un cod galben ce va intra în vigoare de astăzi, 11 decembrie, începând cu ora 14.00 și va fi valabil până mâine la ora 17.00.

”În intervalul menționat, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”, a anunță ANM.

Vremea se va înrăutăți în zona de munte a județului Buzău, începând cu ora 17.00, astăzi după amiază. De atunci, intră în vigoare un cod portocaliu de ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m.

”În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp”, anunță ANM.

De altfel iarna deja s-a instalat în unele zone din România. Cele mai spectaculoase imagini în care sunt surprinse peisaje parcă rupte din povești au fost postate de Severe Weather Alert – Salaj.

Un video ce ilustrează „paradisul alb” din Munții Meseș a atras sute de aprecieri pe pagina de socializare.