Actualitate

Noapte de coșmar pentru 150 de călători! Trenul în care se aflau a rămas blocat cinci ore, la Cilibia

O călătorie de câteva ore s-a transformat într-o cursă a groazei. Asta au simțit călătorii care ieri, în jurul orei 18.00, au plecat cu trenul din Galați pentru a ajunge la București. Când au ajuns la Cilibia, într-o haltă din județul Buzău, trenul s-a oprit. Fără prea multe explicații, cei 150 de pasageri care așteptau să ajungă la Capitală, iar unii de acolo să plece și mai departe, au fost nevoiți să aștepte cinci ore până când trenul lor să se pună din nou în mișcare.

17.50 a fost ora la care trenul Interregio de pe ruta Galați – București s-a pus în mișcare. La 21.30, garnitura ar fi trebuit să ajungă la destinație. Din păcate, când a ajuns în halta Cilibia s-a oprit.

La miezul nopții, trenul era încă în staționare. Pasagerii, tineri și  bătrâni, abia dacă mai aveau răbdare. Explicațiile pe care le-au primit erau insuficiente și nimeni nu știa când se va sfârșit așteptarea și mai ales când vor putea ajunge la destinație.

”Undeva de trei ore stăm în tren. Ni s-a spus inițial că o să dureze 20 de minute, și s-au făcut trei ore. Lumea nu știe cât o să dureze. Mulți dintre ei au chemat oameni să-i ia. În schimb, avem căldură. Măcar atât. Toți sunt deznădăjduiți. Mulți aveau schimbare. Au pierdut și acel tren și acum trebuie să mai stea să aștepte alte ore, în gară, în frig.  Ne-au spus că este o problemă la un marfar și că trebuie să aducă o locomotivă. N-a mers. Au mai adus două, dar e foarte ciudat. Nu prea înțelegem nimic”, a povestit unul dintre călători.

”Stăm de trei ore. Am plecat din Brăila. Au spus că e locomotiva stricată”, a spus o tânără.

Pentru unii aceasta va fi ultima călătorie cu trenul. Aveau legătură cu Timișoara și mai apoi spre Viena și, din păcate, planul lor a fost anulat.

” La 17.50 am plecat din Galați. La 21.34 trebuia să fim la București. Apoi la 22.02 aveam tren spre Timișoara. La ora 8.00 ajungeam la Timișoara. La 11.00 plecam spre Viena. La anul trebuie să ne căutăm altă sursă. Am să le fac reclamație, dar nu cred că mă vor lua în seamă”, a spus o femeie.

După ore bune de așteptare unii nu au mai avut răbdare și au chemat ajutoare.

” Este foarte multă lume în tren. Unii au legătură cu Timișoara, alții cu Craiova. Și stăm. Nu ne dă nimeni nicio indicație. Din Brăila am plecat la 18.30 și până aici, la Cilibia, am avut 40 de minute întârziere. Și acum stăm de trei ore.  Avem un marfar defect în față. Eu deja am chemat mașină să vină să mă ia. Am chemat de la București”, a spus un bărbat.

După mai bine de cinci ore de staționare, trenul de pe ruta Galați – București Nord s-a pus în mișcare și a ajuns în Gara Buzău în jurul orei 1 noaptea. Pasagerii au aflat de la conductor că linia CFR fusese blocată de un alt tren, un marfar a cărui locomotivă s-a defectat din cauza gheții de pe firele electrice.

Luni dimineață, un tren tot de pe această rută a staționat trei ore în mijlocul câmpului, la CA Rosetti. În acest caz, s-a defectat locomotiva garniturii, iar călătorii au stat în frig pe toată durata staționării.