Actualitate

Noi investiții vor fi finanțate în Buzău prin Programul ”Anghel Saligny”. Unde ajung cei mai mulți bani

La Ministerul Dezvoltării au fost semnate noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. În total sunt 68 de proiecte care vor începe în curând, în valoare totală de peste 822 de milioane de lei. Iar printre contractele semnate se numără și trei pentru investiții ce se vor face în trei comune din județul Buzău.

Cei mai mulți bani ajung la Poșta Câlnău. Sunt 50,96 milioane de lei alocați prin ”Anghel Saligny”, care vor fi investiți în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în comuna buzoiană. Alte 14,34 milioane de lei ajung la Largu, pentru finanțarea proiectului ”Înființare rețele de canalizare în comuna Largu cu deversarea efluentului menajer în SPA-ul existent în comuna Luciu”. În fine, cel de-al treilea contract semnat zilele acestea vizează modernizarea drumurilor de interes local din comuna Vintilă Vodă. În cazul acestui proiect, finanțarea prin PNI ”Anghel Saligny” este în sumă de 12 milioane de lei.

”Toate proiectele și inițiativele noastre în domeniul dezvoltării și administrației publice sunt menite să asigure dezvoltarea comunităților locale și să contribuie la bunăstarea cetățenilor. Ca oameni de administrație, ne-am asumat să fim în slujba românilor și trebuie să le punem la dispoziție servicii publice de calitate, moderne și durabile”,  a transmis ministrul Dezvoltării, liberalul Adrian Veștea.

Anul trecut, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” au fost aprobate spre finanțare aproape 488 de obiective în valoare de circa 65 de miliarde de lei. Dintre acestea, 3.820 de proiecte, în valoare de 38,5 miliarde lei, au ca beneficiari autoritățile din mediul rural.