Actualitate

Noi măsuri pentru reducerea numărului accidentelor pe Șoseaua Morții. Soluțiile vor fi implementate în două localități din Buzău

Se iau măsuri pe cel mai circulat drum din județul Buzău pentru a fi prevenite, pe cât posibil, accidentele rutiere. Vorbim despre DN2E85, șosea pe care în perioada imediat următoare vor fi montate separatoare de sens, o măsură care pe alte drumuri s-a dovedit a fi extrem de eficientă.

Într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, comisarul șef Gheorghe Colăcel, de la IPJ Buzău, a dezvăluit că polițiștii de la Rutieră din Buzău au analizat fiecare punct de pe Șoseaua Morții în care în ultimii ani s-au produs accidente rutiere grave și au propus mai multe variante pentru un trafic în siguranță.

“Politia Rutieră, în urma analizelor efectuate pe DN 2 E 85 din punct de vedere al accidentelor produse pe fondul depășirii neregulamentare,  întoarcerii și pătrunderii pe sens opus, a dat exact zonele kilometrice unde s-au produs și a propus mai multe măsuri: unu,  instituirea acelor separatoare din beton, doi- acea variantă de la Coșereni, Ialomița, cu benzi reversibile, a treia variantă propusă a fost lărgirea părții carosabile astfel încât să se circule pe două benzi pe sens. O altă variantă propusă a fost cea de la intrarea în București, cu șufe.“

Oficialii de la București au analizat propunerile Poliției Rutiere și au acceptat una dintre variante. Este vorba despre montarea separatoarelor de sens în două localități unde riscul de producere a accidentelor este ridicat: Mărăcineni și Racovițeni.

“Vă spun, în premieră, că a fost aprobată una dintre propuneri și în perioada următoare la Mărăcineni, dar și în afara localității Racovițeni, se vor monta acele separatoare de sensuri, separatoare care pe Șoseaua Nordului și -au produs efectul. Nu au mai fost accidente mortale în această zonă. Vor fi montate separatoare în puncte în care am avut accidente rutiere grave în ultimii ani”, a adăugat la Focus Tv comisarul șef Gheorghe Colăcel.