Actualitate

NOI REGULI, ÎNCEPÂND DE DUMINICĂ. Deplasarea în afara locuinței, INTERZISĂ după ora 22.00

Noi reguli, începând de duminică, pentru prevenirea transmiterii coronavirusului, în contextul în care spocialiștii vorbesc despre un al treilea  val al pandemiei iar în ultimele zile se constată deja o creștere a îmbolnăvirilor, în toată țara.  Măsură este necesară mai ales că tulpinile de coronavirus din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud au infectat mai mulți români.

Astfel, începând de duminică, 14 martie, intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Începând de acum, nu vom putea să ieșim din casă în intervalul 22.00-5.00, decât dacă avem un motiv bine întemeiat, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Adică fie mergem sau venim de la serviciu, fie la spital sau trebuie să îngrijim o persoană care nu se poate deplasa.
Cum ieșitul în oraș pentru socializare nu reprezintă un motiv bine întemeiat și programul teraselor se scurtează cu o oră și vor fi deschise tot până la 10.00 seara.

Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23.00 și 05.00.

De asemenea,  potrivit deciziei Comitetului pentru Situații de Urgență, hotelurile și pensiunile din zonele montane, intens circulate, nu mai pot primi clienți la toată capacitatea de cazare, ci vor putea fi ocupate cel mult 70 la sută din locuri.