Actualitate

Noi reguli pe Șoseaua Nordului. Limita de viteză scade cu 20 km/h, pe un anumit tronson. Recomandările polițiștilor

Atenție, șoferi! Se schimbă regulile pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău. De marți, 12 octombrie, în zona din apropierea Pasarelei Nehoiu, pe o porțiune de circa 1 km, viteza maximă admisă scade cu 20 km/h. Concret, limita de viteză maximă admisă scade de la 70Km/h la 50 km/h.

“Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință modificarea  din data de 12.10.2021 a limitei de viteză maximă admisă de la 70Km/h la 50 km/h pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău , tronsonul  delimitat de  km 107 + 700 și km 108 + 250 pe ambele sensuri de mers”, anunță Primăria BUzău.

Decizia a fost luată cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere, în condițiile în care în zona respectivă s-au produs mai multe accidente în ultima perioadă, soldate inclusiv cu pierderi de vieți omenești.

“În cadrul Comisiei de Securitate Rutieră s-a adoptat o decizie pentru a limita și a preveni producerea de evenimente rutiere care să fie soldate cu victime, mai ales că în acea zonă, și ne referim aici la Șoseaua Nordului DN2E85, zona cuprinsă de la Km 107+700 până la km 108+ 250 m. Mai exact, este zona din apropierea Pasarelei Nehoiu, la intrarea pe Centură în municipiul Buzău, dinspre Ploiești. Decizia a fost adoptată ca urmare a faptului că în acea zonă au fost înregistrate foarte multe evenimente rutiere. Numai anul acesta am avut două persoane decedate iar cauzele producerii accidentelor au fost legate de viteza neadaptată”, a declarat pentru șansanews.ro cms. Cosmin Rădulescu, șef Birou Rutier Buzău.

În contextul noilor modificări, dar și ținând cont de faptul că în această perioadă sunt deschise șantiere pe mai multe străzi din oraș, polițiștii de la Rutieră vin cu o serie de sfaturi pentru șoferii care tranzitează Buzăul.

“Recomandăm participanților la trafic să adopte o viteză care să le permită să nu fie implicați în evenimente rutiere, să păstreze o distanță de siguranță față de autovehiculele din fața lor, în momentul efectuării depășirilor să păstreze distanța laterală suficientă pentru a efectua această manevră, să se asigure înainte de a efectua această manevră că o poate realiza în siguranță și întotdeauna să respecte limita de viteză întrucât pe Șoseaua Nordului avem limitare la 70 km/h dar și această zonă cu 50 km/ h.”