Actualitate Șansa de Berca

Două dosare penale, într-o singură săptămână! Cui aparține “performanța”

Foto cu caracter ilustrativ

Pasiunea pentru șofat i-a adus două dosare penale în doar o săptămână. Este “performanța” unui tânăr de doar 19 ani, din Berca. Prima dată, la începutul lunii, s-a urcat băut la volan, deși nu avea permis, și a produs un accident rutier soldat cu avarierea a 3 mașini. Acum, s-a dovedit că el este cel care anul trecut a furat o mașină, a lovit-o și apoi a dus-o înapoi la poarta proprietarului, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Tânărul de 19 ani, pasionat de condus, deși nu are permis, a furat în noiembrie, anul trecut, o mașină pe care un cunoscut instructor auto din Berca o avea parcată în fața casei, dar pe care o lăsase cu portierele descuiate. În acea noapte, tânărul a furat mașina, s-a plimbat o vreme, până când a lovit-o. Când a văzut ce a făcut a dus mașina de unde a furat-o și a parcat-o în același loc, astfel că proprietarul și-a dat seama târziu ce s-a întâmplat de fapt cu autoturismul său. Anul acesta, în vară, buzoianul l-a vizitat din nou pe instructorul auto. De data aceasta, i-a furat casetofonul dintr-o altă mașină.

“În data de 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, au identificat principalul bănuit de săvârșirea unor fapte de furt și distrugere. Faptele au fost sesizate de către aceeași persoană vătămată, un bărbat de 54 de ani, din Berca.  În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 19 ani, din Berca, bănuit de săvârșirea faptelor. În luna noiembrie 2020, bărbatul a profitat de faptul că autoturismul a fost lăsat neasigurat și l-ar fi sustras, în timp ce l-ar fi condus l-a avariat, ulterior, l-ar fi parcat în locul inițial. De asemenea, în luna iulie a.c., bărbatul a sustras un casetefon din autoturismul aceluiaşi proprietar, de asemenea lăsat neasigurat în fața locuinței. Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la 2000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.    

Tânărul de 19 ani, din Berca, s-a ales cu dosar penal pentru furt în scop folosință, furt calificat și distrugere.

Lista infracțiunilor pentru care este cercetat buzoianul este mult mai lungă.

În prima zi a lunii octombrie s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Atunci, s-a urcat la volan iar odată ajuns la Potoceni a provocat un grav accident rutier în urma căruia trei mașini au fost distruse.

Detalii despre acest caz, AICI.