Actualitate

Noul sediu al Primăriei este gata! Ce se va întâmpla cu Palatul Comunal

Funcționarii din Primăria municipiului Buzău se vor muta în casă nouă. Clădirea Bazarului, cea care se află de trei ani într-un amplu proces de renovare, este, în sfârșit, gata. Primarul Constantin Toma a anunțat că a fost organizată și licitația pentru achiziționarea mobilierului astfel că în prima parte a anului următor angajații de la Direcția Economică se pot muta în noile birouri. Vedeți aici cum arată interiorul noului sediu al Primăriei Buzău.

Constantin Toma

De altfel, până la finalul anului 2023, toți funcționarii Primăriei municipiului Buzău vor pleca din Palatul Comunal, clădirea care urmează să intre, de asemenea, în reabilitare totală.

”Lucrăm la un proiect pe care să îl finanțăm pe POR pentru reabilitare totală, pentru că, așa cum știți, 30% din clădire nu a fost consolidată niciodată. Deja turnul a fost înconjurat cu o plasă metalică pentru că a început să cadă bucăți din el”, a spus primarul Constantin Toma.

Constantin Toma

Clădirea Bazarului a fost construită în 1890, sub administrația primarului Nicu Constantinescu, și, în timp, a avut mai multe destinații, printre care hală de carne, cinematograf și mai apoi locul de mărfuri ale micilor comercianți.

În 2018, actualul primar al municipiului Buzău a decis ca spațiul să fie transformat în noul sediu administrativ al Primăriei. A fost momentul în care toți comercianții au fost mutați, iar în 2019 au fost demarate lucrările de renovare și reamenajare. Spațiile comerciale urmau să fie transformate în birouri spațioase. De asemenea, în noua clădire va fi modernizată astfel încât buzoienii să beneficieze de un spațiu generos atunci când au nevoie să acceseze serviciile publice ale Primăriei.