Actualitate

(Foto) Cum arată interiorul viitorului sediu al Primăriei. Funcționarii se mută la Bazar anul viitor

Una dintre cele mai vechi și impozante clădiri din municipiul Buzău se află de trei ani într-un amplu proces de renovare. Este vorba despre clădirea Bazarului, construită în 1890, sub administrația primarului Nicu Constantinescu, și care, în timp, a avut mai multe destinații, printre care hală de carne, cinematograf și mai apoi locul de mărfuri ale micilor comercianți. În 2018, actualul primar al municipiului Buzău a decis ca spațiul să fie transformat în noul sediu administrativ al Primăriei. A fost momentul în care toți comercianții au fost mutați, iar în 2019 au fost demarate lucrările de renovare și reamenajare. Spațiile comerciale urmau să fie transformate în birouri spațioase în care să-și desfășoare activitatea funcționarii de la Direcția Economică dar și cei de la Serviciul Arhivă. De asemenea, în noua clădire va fi modernizată astfel încât buzoienii să beneficieze de un spațiu generos atunci când au nevoie să acceseze serviciile publice ale Primăriei.

Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă de anul trecut, însă, din motive birocratice și de ordin financiar, șantierul se va închide abia pe la finalul acestui an.

Anunțul a fost făcut de Constantin Toma în ultima ședință  a Consiliului Local când a fost întrebat de consilierul local Irinel Cârstea când va fi gata modernizarea Bazarului, mai ales că termenul de finalizare este cu mult depășit.

Fără să dea explicații cu privire la cauza acestor întârzieri, edilul a anunțat că din primăvara anului următor funcționarii vor fi mutați în noul sediu al Primăriei.

Constantin Toma

De asemenea, după finalizare acestor lucrări, primarul a anunțat că vor urma lucrări și pentru amenajarea spațiului exterior care înconjoară clădirea.