Actualitate SĂNĂTATE

Noutăți în criza COVID: Focar familial la Țintești, dar și un nou deces, al doilea din valul 4 al pandemiei de coronavirus

După focarul izbucnit în Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgență Buzău, un nou focar, de această dată, familial, izbucnește la Țintești.

Este vorba despre trei persoane confirmate pozitiv și despre una care este în carantină după ce a intrat în contact cu cele infectate. Oamenii au venit la Țintești din Capitală pentru că dețin aici un teren agricol. Cei patru locuiesc în două rulote, la ceva distanță de comunitatea din Țintești, astfel că nu își pot explica de unde au luat virusul. Oamenii bănuiesc că atunci când au fost la cumpărături într-un hypermaket din oraș s-au infectat.

După confirmarea infecției cu SARS CoV-2, bucureștenii au rămas izolați în rulotele cu care au venit din Capitală. Ei sunt monitorizați de medicul lor de familie din București, starea lor actuală fiind bună.

Pe de altă parte, județul Buzău, înregistrează al doilea deces al unui bolnav cu COVID, din cel de-al patrulea val al pandemiei. Este vorba despre o femeie de 79 de ani care era internată în Spitalul Județean Buzău, în secția ATI. A fost internată pe 25 august și a decedat pe 1 septembrie, deși medicii au încercat din răsputeri să o salveze. Bătrâna avea și alte afecțiuni în afara infecției cu coronavirus.