Actualitate

Schimbări importante privind transportul public al elevilor către școală. Ce noutăți anunță conducerea Trans Bus

Schimbări importante care se aplică elevilor din Buzău ce fac naveta cu autobuzele Trans Bus pentru a ajunge la școală. Din această toamnă, copiii din mediul rural care au nevoie de abonament pentru a merge cu autobuzele Trans Bus trebuie să meargă la tonete și să achite contravaloarea abonamentului, banii urmând a fi recuperați de la unitatea de învățământ la care sunt înscriși. Până acum, părinții nu erau nevoiți să scoată bani din buzunar pentru abonamente: mergeau direct la tonetele Trans Bus iar acestea erau eliberate în baza carnetului de note vizat de școală.

„Este o modificare la Legea Educației Naționale, în sensul în care se decontează acum și naveta elevilor care nu au unitate de învățământ în localitatea de domiciliu. Pe această cale, le aduc la cunoștință elevilor care se află  în această situație să vină la tonetele aparținând societății noastre pentru a ridica, contra cost, un abonament care va fi decontat integral de unitatea școlară.” a declarat Gică Toader, directorul Trans Bus.

Pe de altă parte, până ce copiii vor avea carnetele de note vizate de către școală vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a-și cumpăra bilete cu care să circule, bani pe care nu îi vor putea recupera niciodată.

„Ei vor circula contra cost pe autobuzele Trans Bus. Până vor intra în posesia acelui abonament, ținând cont că la data de 13 vor începe școala, vor circula contra cost, cu bilet de călătorie pe fiecare rută. Vor circula cu bilet de călătorie până vor intra în posesia acelui abonament. Dacă tot am vorbit de elevii din mediul rural, sumele le vor fi decontate de unitatea de învățământ, vor trebui să vină  la tonetele noastre de emitere carduri pentru a intra în posesia cardului  și pentru a plăti valoarea abonamentului, urmând apoi să fie decontat de unitatea școlară”, a mai spus Toader.

Dat fiind că începe școala iar mii de copii vor trebui să circule cu autobuzele pentru a ajunge la școală, conducerea Trans Bus anunță măsuri, pentru a evita aglomerația, atât de periculoasă în timpul pandemiei. Pe de-o parte, anumite curse vor fi suplimentate, la orele de vârf, pe de altă parte se ia în calcul ca mai multe autobuze să fie trimise pe traseele unde sunt cei mai mulți călători.

„Față de programul pe care îl desfășurăm  la acest moment, în programul pe care îl vom începe cu data de 13 septembrie vor apărea modificări, modificări survenite ca urmare a începerii anului școlar și vom avea suplimentări de curse sau dublarea unei curse deja existente, atât în municipiul Buzău, cât și în zonele rurale, pentru a asigura 100% transportul elevilor la unitățile de învățământ. În municipiul Buzău, vorbim aici de traseul 4, de traseul 6, traseul 10, traseul 8, chiar și traseul 7, care sunt foarte des utilizate în  intervalul orar în care se intră și se iese de la școală, iar pe traseele din rural sunt modificări pe majoritatea traseelor. Vorbim aici de traseul 2 Mărăcineni, vorbim de traseul 11 Vadu Pașii și vorbim de traseul 12 Gălbinași, vorbim de traseul 15 Stâlpu,  (traseele) 23, 24, 25, care deservesc zona Tisău, Vernești, Cândești”, a mai anunțat Gică Toader.

Măsurile anunțate de conducerea Trans Bus ar trebui să împiedice aglomerația și îmbulzeala întâlnite anul trecut pe unele dintre traseele Trans Bus. Iată doar câteva dintre imaginile surprinse atunci în mijloacele de transport în comun: