SPORT

NU ESTE GRATIS! TAXĂ DE ÎNSCRIERE PENTRU HANDBALISTELE SCM-ULUI ÎN CUPA EHF! Competiţia aduce însă şi bonusuri şi premii

Participarea, în premieră absolută, într-o cupă europeană, obligă echipa feminină de handbal la un efort financiar considerabil. Pe lângă achiziţiile unor jucătoare valoroase, SCM Buzău trebuie să scoată din cont şi bani pentru taxele de participare în European League (fosta Cupa EHF). Astfel, într-o primă fază, clubul trebuie să plătească EHF o taxă de înscriere de 500 de euro, pentru tururile 1, 2 şi 3 de calificare. Apoi, dacă se va califica în grupele European League, SCM Buzău trebuie să mai achite o taxă de 1.500 de euro, suma crescând apoi în cazul în care handbalistele buzoience se vor califica mai departe: 1.000 de euro pentru sferturi şi 2.000 pentru Final Four.

EHF acordă însă şi premii, începând cu Final Four-ul competiţiei. Câştigătoarea va fi recompensată cu 40.000 de euro, finalista va primi 22.500 de euro, locul 3 – 20.000 de euro şi locul 4 – 17.500 de euro. De asemenea, sunt prevăzute şi bonusuri, începând cu faza grupelor, unde un punct aduce 500 de euro, suma dublându-se pentru faza sferturilor de finală.