Actualitate

Nuntă de pomină la Buzău. Lăutarii, rămași pe drumuri din cauza unei nuntașe “vesele”

O tânără din Prahova, sosită la Buzău pentru o nuntă, nu va uita niciodată evenimentul la care a participat. Sau, mai bine spus, ceea ce s-a întâmplat după, pentru că la finalul unei nopți de distracție a ajuns direct în fața polițiștilor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, prahoveanca de 29 de ani a fost invitată la o nuntă organizată la Buzău, în weekend. Spre dimineață, când petrecerea s-a terminat, tânăra ar fi căutat o mașină care să o ducă la hotelul unde era cazată. Ar fi rugat pe cineva să îi cheme un taxi, însă nu ar mai fi mai avut răbdare să aștepe. I-ar fi atras atenția o dubiță lăsată de lăutarii care se pregăteau să plece, în fața restaurantului, cu motorul pornit. Prahoveanca s-a urcat la volan și a plecat spre hotel. Cum însă era sub influența alcoolului, nu a reușit să mențină direcția și a lovit dubița pe traseu. În cele din urmă a ajuns la hotel, a lăsat mașina în parcare și a urcat în cameră. Acolo a fost găsită de polițiști, chemați în ajutor de lăutarii care nu și-au mai găsit mașina.

“Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 14 ianuarie a.c., membrul unei formații muzicale a lăsat un autovehicul pornit și neasigurat în fața unui restaurant. Bănuita ar fi profitat de neglijența acestuia, ar fi sustras autovehiculul, pe care l-ar fi condus până la o unitate hotelieră, pe traseul parcurs fiind implicată şi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma investigațiilor, polițiștii au identificat-o și depistat-o pe tânără. Întrucat emana halenă alcoolica, a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prahoveanca a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.”

Femeia de 29 de ani s-a ales cu dosar penal pentru  furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.