Actualitate

Nuntă tradițională cu miri minori, călcată de polițiști. Mascații i-au trimis acasă pe nuntași

O nuntă care fusese programată, în prima zi a anului, la un local din Oreavu, a fost oprită, brusc, printr-o intervenție a Poliției. Evenimentul fusese programat din timp, iar nuntașii erau membrii a două familii de romi din Râmnicelu. După câteva ore de petrecere, nuntașii s-au trezit cu mascații peste ei. Oamenii legii au început verificările și i-au trimis acasă pe petrecăreți. Pentru că organizarea de astfel de evenimente este interzisă, proprietarul restaurantului a fost amendat cu 3000 de lei.

Ancheta continuă după ce s-a descoperit că mireasa este o adolescentă de 15 ani din Râmnicelu, iar mirele are 17 ani. Poliția a sesizat Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului care va deschide o anchetă socială care va stabili dacă este vorba despre un act sexual între cei doi minori.

La Râmnicelu, una dintre comunitățile mari de romi ale județului, căsătoriile între miri care nu au încă vârsta majoratului reprezintă o tradiție. În ultimii ani, fenomenul a mai scăzut în amploare. Familiile rome au fost convinse ca mariajele să nu se consume, până la vârsta majoratului, iar mirii să rămână, sub supravegherea adulților, fără a întreține relații sexuale.