De câțiva ani, județul Buzău a început să fie ales drept destinație de vacanță de tot mai multe persoane. Fie că vor să ajungă la Vulcanii Noroioși, fie la Trovanți, la Sărata Monteoru, ori că vor să viziteze așezările rupestre de la Aluniș, mulți turiști din sudul și estul țării optează să petreacă o parte din timpul liber în Buzău.
Însă, Buzăul nu este doar destinație de weekend, ci începe să se contureze și o altă ramură a turismului, și anume cel adresat copiilor.
Potrivit oficialilor CJ Buzău, la ultima ediție a Târgului de Turism, de la Romexpo, s-a evidențiat interesul agențiilor de turism pentru organizarea de tabere pentru copii în județul Buzău. Asta în condițiile în care cei mici nu se plictisesc, ci au la dispoziție numeroase atracții. Pe de o parte pot face drumeții în natură, pe trasee tematice, unde pot vizita obiective turistice ale județului, pot afla istoria locurilor, dar pot participa și la diverse activități, inclusiv să învețe cele mai vechi meșteșuguri, precum olăritul.
“Am văzut un interes crescut pe zona aceasta de turism adresat copiilor, foarte multe agenții care vor să realizeze tabere în județul Buzău, tabere pentru copii, pentru elevi, în general, pentru că sunt interesate de experiențele acestea în natură și experiențe legate de meșteșuguri, de arte, de tradiții, ceea ce încă găsești în județul Buzău. În plus, și poziția geografică ne ajută din acest punct de vedere, astfel că agențiile vor să organizeze cât mai multe tabere”, a declarat, la Focus Tv, Ana Dobrescu, șef Biroul Turism-CJ Buzău.
Dacă peisaje mirifice avem, la fel și tradiții, un aspect la care Buzăul suferă, în prezent, este cel referitor la infrastructura de cazare.
“Încă suntem limitați ca număr de unități de cazare care pot susține astfel de tabere pentru copii, dar măcar să maximizăm ceea ce avem și să arătăm că este o piață foarte bună pentru dezvoltarea ulterioară și, atunci, dacă reușim să aducem astfel de tabere în unitățile de cazare potrivite la momentul acesta din județul Buzău, sunt convinsă că vom da exemple și că vom încuraja și pe ceilalți să investească în astfel de unități de cazare mai mari și care să găzduiască ulterior copii. Dar, este un interes crescut pe zona aceasta și eu cred că ar trebui să profităm și să încurajăm dezvoltarea în sensul acesta.”
De exemplu, pe lângă zonele turistice bine cunoscute din județ, un obiectiv deschis recent îi așteaptă pe copii cu adevărate provocări. La Merei, a fost amenajat un centru de vizitare care propune tuturor celor care îi trec pragul o incursiune în istorie. Obiectivele turistice din comună, locurile cultural-istorice, siturile arheologice de pe Dealul Istrița sunt prezentate pornind de la povestea celui mai mare lac din toate timpurile, mega-lacul Paratethys.
Sursa foto Facebook-Lumea Paratethys
Adaugă comentarii