Actualitate

O familie greu încercată! O bunică cu handicap îngrijește doi nepoți, soțul cu demență și băiatul, bolnav de epilepsie. În aceeași casă mai locuiesc 9 persoane (video)

o parte din familia cu 14 suflete
o parte din familia cu 14 suflete

O viață în care tragediile s-au ținut lanț. Este povestea unei familii din Buzău care are nevoie mare de ajutor. În aceeași casă locuiesc 14 suflete, 7 adulți și 7 copii, cel mai mic fiind un bebeluș de doar 5 luni. Pentru ei viața nu fost deloc ușoară. Fiecare dintre ei a fost nevoit să țină piept unor tragedii greu de descris în cuvinte. Doi copii cresc fără mamă, iar adulții rămași în familie sunt grav bolnavi. Veniturile sunt limitate, banii provin din pensii și ajutoare sociale. Cheltuielile sunt mari, iar datoriile s-au acumulat depășind cu mult câștigurile familiei. Pe scurt, o viață care depășește imaginația oricui. Chinuiți de sărăcie, și parcă bătuți de soartă, dar ajutați de cei cu suflet mare.

La această familie a ajuns și Diana Rus, fondatoarea Asociației Împreună pentru Buzoieni, care a lansat un apel umanitar pe Facebook pentru ca aceste suflete să poată ieși din iarnă, iar copilașii să-și poată continua școală.

”Am găsit astăzi, într-o localitate în apropiere de Buzău, o bunică cu handicap la un picior, cu un soț diagnosticat cu demență. Bunica are patru copii, doi dintre aceștia locuiesc cu ea. Un băiat are piciorul amputat și are 5 copii. Alt băiat, diagnosticat cu epilepsie, a fost nevoit să se mute și el în această locuință, după ce casa i-a luat foc”, spune Diana Rus, în postarea făcută pe Facebook.

Apelul umanitar se îndreaptă în primul rând către doi dintre cei 7 copii: o adolescentă, părăsită de mamă, care poartă orteză și are nevoie de tratament și un băiețel de 9 ani care nu mai are cu ce să meargă la școală după ce toate hainele și rechizitele i-au ars în incendiul care le-a mistuit și casa unde trăia cu tatăl, fiind acum nevoiți să se mute la bunica.

”Ne-au atras atenția doi nepoți: În primul rând,  Raluca, de 14 ani, părăsită de mamă, poartă orteză și are nevoie de un tratament lunar (pentru problemele osoase și pentru sistemul nervos) de aproximativ 300 – 400 lei. De asemenea,  Laurențiu, de 9 ani, a cărui mama i-a murit și care a rămas fără haine, ghiozdan și rechizite, după ce casa i-a luat foc”, a povestit Diana.

De asemenea, bunica care îngrijește de soțul cu demență, unul dintre copiii săi, bolnav de epilepsie, și doi nepoți,  are nevoie de ajutor financiar. Femeia s-a împrumutat pentru a avea ce pune pe masă iar acum are datorii la bancă pe care nu le mai poate achita. Au nevoie de alimente și de o mașină de spălat.

Mezinul familiei este un bebeluș de 5 luni care are nevoie de scutece și lapte praf. Nici ceilalți copii nu au tot ce le trebuie pentru școală, pentru că banii care au mai fost au fost cheltuiți pentru tratamentele Ralucăi.

„Eu mă gândesc, ca de fiecare dată când revin acasă după o vizită la un caz social, cat de binecuvântați suntem că avem condiții atât de bune de trai, că avem familia în viață și că suntem sănătoși. Ultima familie care mi-a ieșit în cale are atât de multe probleme, de sănătate, financiare și rezolvarea lor pare departe,  și din cauza faptului că adulții nu pot merge la munca, din cauza dizabilităților și pentru că e nevoie de supravegherea atâtor copii. Veniturilor lor provin din pensii normale și de handicap și ajutoare sociale. Nu cunosc exact venitul lunar, de obicei întreb despre cele mai necesare cheltuieli pe care trebuie sa le acopere familia respectivă”, spune Diana Rus care îi îndeamnă pe cei care o pot face să le ofere și acestor suflete o mână de ajutor.