Actualitate SĂNĂTATE

O nouă încercare pentru rezolvarea deficitului de medici de la Spitalul Județean. Zeci de posturi au fost scoase la concurs

O nouă încercare de atragere a medicilor la Buzău. Spitalul Județean a scos din nou la concurs zeci de posturi de medici specialiști, posturi pe care nimeni nu s-a arătat interesat să le ocupe în vară, la prima strigare.

Nu mai puțin de 23 de medici caută cel mai mare spital din județul Buzău.  Este nevoie de specialiști pentru aproape toate secțiile Spitalului Județean, pornind de la laboratorul de Radiologie, la UPU Smurd, Diabet Nutriție și Boli Metabolice, până la Oncologie, Neonatologie, Cardiologie, Medicină Internă. Posturi vacante sunt însă și la ATI dar și la Neurologie. Pe de altă parte, se încearcă angajarea a 4 medici specialiști pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional de a Pârscov, respectiv chirurg, medic ORL, pediatru și un medic pentru Cabinetul Medicină Internă.

Posturile respective au mai fost scoase la concurs la începutul verii, însă candidații s-au lăsat așteptați. Cele 20 de posturi de la Spitalul Județean au rămas neocupate. La fel și toate cele 4 posturi de la Pârscov.