Actualitate

O nouă investiție în municipiul Buzău, anunțată în plenul ședinței Consiliului Județean! Valoarea proiectului ar putea ajunge la 2 milioane de euro

Anunț neașteptat făcut astăzi, în plenul ședinței Consiliului Județean, chiar de președintele Petre Emanoil Neagu.  După votul proiectelor aflate pe ordinea de zi, Neagu le-a prezentat aleșilor județeni o nouă investiție pe care dorește să o facă Consiliul Județean în municipiul Buzău. Este vorba despre construirea unei baze sportive a cărei valoarea a fost estimată la două milioane de euro.

”Noi avem un teren în municipiul Buzău, undeva în apropierea fostului abotor, în partea de sud-est a municipiului. Există utilități, căi de acces și tot ce avem nevoie. Valoarea ar putea ajunge la 2 milioane de euro”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Preșdintele Consiliului Județean a explicat că baza sportivă va putea fi folosită de toți copiii și tinerii din județ și chiar de cluburile sportive din oraș, pentru antrenamente. În plus, complexul va dispune și de o tribună generoasă pentru spectatori.

”Va fi  bază spotivă județeană unde se vor putea organiza competiții sportive între școli, antrenamente și alte activități pentru toți copiii și tinerii din județ. Terenul de fotbal va avea dimensiunile potrivite astfel încât să fie omologat de către Federația Română chiar și pentru competiții de Liga 1.  Vor fi amenajate vestiare, locuri de parcare, o tribună cu 1.500-2.000 de locuri. Proiectul este asemănător celor derulate de Compania Națională de Investiții”, a mai spus Neagu.

Valoarea proiectului a fost estimată la circa 2 milioane de euro, iar primii bani vor fi alocați din bugetul Consiliului Județean, însă pe viitor se urmărește inclusiv atragerea unor fonduri europene sau guvernamentale.

”Ca să putem da drumul la proiect trebuie să găsim fonduri din bugetul propriu, dar apoi putem accesa fonduri guvernamentale sau europene. Trebuie să facem  studii , să fim pregătiți cu proiectul pentru a putea accesa alte fonduri”, a declarat președintele CJ Buzău.

Baza sportivă ar trebui să fie gata anul viitor, potrvit estimărilor președintelui CJ.