Actualitate

O plimbare în municipiul Buzău i-a adus un nou dosar penal. Inconștiența maximă de care a dat dovadă un tânăr din Merei

Băut bine și fără permis, prins în trafic, pe o stradă circulată din municipiul Buzău. Este cazul unui tânăr de 30 de ani, din comuna Merei.

Luni seară, buzoianul a ajuns în municipiul reședință de județ, la prietena sa. A băut pahar după pahar, iar spre dimineață, în urma unor discuții mai aprinse, a decis să se întoarcă acasă. Așa că s-a urcat la volan și a pornit spre Merei. Numai că pe Șoseaua Brăilei a dat peste un echipaj de la Serviciul Rutier. Pentru că tânărul de volan mirosea puternic a alcool, a fost pus să sufle în fiolă. Rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, a reieșit că bărbatul de 30 de ani nu deține permis de conducere.

“Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, transmite IPJ Buzău.

Potrivit unor surse, buzoianul nu este la prima faptă de acest gen. Deși nu are permis, a fost prins de mai multe ori la volan și sub influența alcoolului, fiind și condamnat pentru astfel de fapte.