Actualitate

O SUTĂ DE HECTARE DE VEGETAȚIE USCATĂ AU ARS LA BĂDILA! Ce spun pompierii despre cauza incendiului

Incendiul violent de la Bădila, comuna Pârscov, izbucnit în cursul zilei de luni, a fost lichidat. După ore bune de luptat cu flăcările care au cuprins hectare întregi de vegetație uscată, pompierii au reușit să lichideze incendiul, fără ca flăcările care amenințau să ajungă la casele și pădurea din apropiere să poată provoca daune mai mari.

Incendiul de la Bădila a fost stins după de trei ore de luptă cu flăcările care s-au extins rapid cuprinzând o sută de hectare de vegetație uscată. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri atât de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău cât și de la punctul de pompieri Mărunțișu. Intervenția a fost destul de dificilă din cauza vântului puternic.


Sergent major Pîrvu Vlăduț, reprezentant ISU Buzău

După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit ca focul a pornit de la incendierea intenționată a vegetației uscate și atrage atenția asupra pericolului generat de astfel de acțiuni.

În weekend, pompierii de la Buzău au fost solicitați să intervină în Năeni, Potârnicheşti, Coca Antimireşti, Pănătău, Finţeşti, Săhăteni, Pleşcoi, Băbeni, Jgheab, Cândeşti, Bozioru, Nenciu, Bădila. În urma acestor incendii au ars peste 70 de hectare de vegetație uscată.