Actualitate

IARNĂ ÎN MARTIE. Buzăul, sub cod galben de ger și ninsori, până joi

Ger și ninsori, până joi dimineață. Județul Buzău, Bucureștiul și alte 13 județe se vor afla din noaptea de marți spre miercuri de la ora 3.00 sub cod galben de vreme rea.  Conform meteorologilor, până joi dimineaţă la ora 6.00, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ  iar temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei.

”Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane”, au transmis meteorologii.

Noaptea, mercurul din termometre va indica valori negative. Totodată, sunt așteptate precipitații care vor cumula 20-30 de litri pe metru pătrat, astfel că se va depune strat de zăpadă, consistent chiar în zonele montane. Vântul va sufla cu viteze de circa 55 de km la oră.

” Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor”, au mai precizat meteorologii.

Judeţele vizate sunt Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

Abia spre finalul săptămânii, vremea se mai încălzi ușor, însă și atunci sunt așteptate precipitații.

Etichete

Mica Publicitate