Actualitate

Ofertă bogată pentru buzoieni, în weekend. Evenimente inedite pentru copii și părinți

Buzoienii care nu și-au făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână au de ales dintr-o gamă variată de evenimente. Zilele acestea sunt organziate o serie de concerte, spectacole de teatru, dar și un festival de caricaturi.

În centrul municipiului, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, sâmbătă dimineață se dă startul festivalului ANTANTE, un festival dedicat copiilor, care aduce la Buzău artiști iubiți de cei mici. Pe lângă concerte susținute de soliști precum Iuliana Beregoi, vor avea loc spectacole de stradă, teatru pentru copii și adolescenți, numere de magie, circ contemporan. Startul festivalului va fi dat sâmbătă dimineață, la ora 10:00, cu o paradă a artiștilor, artificii și o paradă a toboșarilor.

“Artiști naționali & internaționali precum Iuliana Beregoi, Costin Teodorescu TeoMagiCool, Barbarossa Samba Group , Mauro Wolynski Bergamini, picioringari, circari și mulți alții îi așteaptă pe toți copiii & adolescenții începând de sâmbătă dimineața de la ora 10.00 pentru un weekend de poveste cu

Teatru pentru copii și adolescenți, circ contemporan, spectacole de stradă, concerte, numere de magie și multe surprize. Ediția din acest an a Festivalului Antante Buzău aduce în prim-plan conceptul de ,,Intervenție prin cultură”, având ca scop promovarea valorilor culturale și artistice într-un mod accesibil și interactive”, anunță viceprimarul Oana Matache.

Iar după amiază, copiii și părinții sunt așteptați în Parcul Marghiloman. În grădina Vilei Albatros va avea loc o nouă ediție a festivalului de caricatură ,,BZâmbete”. Buzoienii pot vizita expoziții ale artiștilor invitați, dar pot pleca acasă și cu o amintire plăcută, o caricatură amuzantă. În plus, pe seară, pe scena festivalului va urca renumitul artist Pavel Stratan.