Actualitate Șansa de Nehoiu

ORAȘUL ÎN CARE PRIMARUL A INTERZIS, ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR, DARURILE PENTRU COPII ȘI BOLNAVII DIN SPITAL

După primul Paște în pandemie, românii vor avea parte, din păcate, și de primul Crăciun încărcat de restricții. O lecție deja învățată și asumată de primarul orașului Nehoiu din județul Buzău care, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, a anunțat că sărbătorile de iarnă vor avea o altfel de organizare. Mai exact activitățile care presupun aglomerări mari de oameni sunt interzise. În plus, sunt interzise și cadourile pentru copii și chiar pentru pacienții internați în spital.

Orașul Nehoiu are aproape 11.000 de locuitori, iar de la debutul pandemiei aici au fost înregistrate 55 de cazuri COVID-19, în total fiind însă testate 91 de persoane. Dintre cele confirmate cu infecția cu SARS-CoV-2 , 41 de persoane s-au vindecat, însă două și-au pierdut viața. Restul cazurilor fiind active în prezent, bolnavii fiind fie internați în spitale fie se tratează acasă. Deși statistica nu arată o rată mare de infectare în prezent, fiind sub 1 caz la mia de locuitori, primarul orașului nu vrea să riște așa că a decis să anuleze orice manifestare de sărbători cu excepția iluminatului festiv.

Ionuț Milea a anunțat care sunt activitățile interzise în următoarea perioadă, printre acestea fiind chiar și oferirea de daruri pentru copii sau bolnavii din spitale.

”Sunt interzise, cel puțin până la expirarea stării de alertă, următoarele activități: serbarea Bradului de Crăciun, spectacolele de colinde, dansuri și tradiții, momentul festiv al aprinderii luminilor de Crăciun, spectacolul de artificii/lasere, serbarea de Crăciun din Catedrala Sf.Gheorghe și tot ceea ce presupune aglomerare de public și contact direct.  De asemenea, cadourile pentru toți copiii (grădinari, școlari, membri ai ansamblurilor sportive și artistice, spectatori la evenimente, pacienți internați în spital) sunt interzise. Unitățile de învățământ nu pot organiza repartizarea lor pe grupe și clase, în primul rând pentru că nu sunt prezenți la școală, dar și pentru că protocoalele impuse interzic manipularea de materiale și repartizarea lor către copii”, a spus Ionuț Milea.

Primarul orașului Nehoiu a anunțat că va menține iluminatul festiv.

”O să întrebați, pe bună dreptate: atunci, ce ne-a mai rămas din aceste sărbători? Ne-a mai rămas posibilitatea – pentru care am optat și este în curs de realizare – de a amenaja zona urbană și cele câteva puncte rurale, cu instalații electrice, ornamente luminoase, decorațiuni statice, Brazii de Crăciun – Orășelul Copiilor. Materialelor existente din anii trecuți le-am adăugat altele noi, pentru a încerca să dăm măcar lumină și culoare acestor sărbători. Nu-i vom uita nici anul acesta pe cei nevoiași și singuri. Chiar dacă vom fi închiși în case, acest orășel va arăta cochet de sărbători și va fi martor al bucuriei Nașterii Domnului, cuprinzând în luminile lui, toată bucuria cu care am fi fost și noi prezenți”, a mai scris Ionuț Milea, primarul orașului Nehoiu.