Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

73 DE CAZURI NOI! O treime dintre bolnavi, testați în clinicile private. Cel mai mic pacient are doar două luni

După o ușoară relaxare a numărului de confirmări într-un interval de 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică a raportat din nou o creștere. Astăzi, 17 noiembrie, la Buzău au fost înregistrate 73 de cazuri noi, cu zece mai multe decât în urmă cu o zi. Numărul se menține ridicat și în raport cu numărul testelor făcute în același interval. Mai exact, în ultimele 24 de ore s-au făcut 187 de teste, ceea ce arată o rată de pozitivare destul de ridicată.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 73 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (22 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între două luni și 87 de ani”, se arată în informarea trimisă de Prefectura Buzău.

Buzăul a ajuns după ultima raportare la un total de 5442 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei. În acest interval 3906 de persoane s-au vindecat de COVID-19 și 140 au decedat.

Județul a ajuns la o rată de incidență de 2,44, în timp ce municipiul Buzău a ajuns la 4.95 îmbolnăviri la mia de locuitori.