Actualitate

(P) 4 sfaturi de design interior pentru instalarea oglinzilor

Nu-i așa că este uimitor cum o oglindă amplifică în întregime un spațiu, oferindu-i dimensiune și profunzime? De la energie la lux și până la trucuri vizuale, oglinzile cu design personalizat pot face o diferență masivă în aspectul general al oricărei încăperi. În plus, având în vedere ușurința de manevră a oglinzilor, ne luăm libertatea de a spune – oglinzile sunt piese de decor interior foarte subestimate.

Iată mai jos câteva dintre sfaturile noastre de design de top pentru a pune în valoare oglinzi de perete pentru a accentua frumusețea spațiului dvs. și, în același timp, pentru a le valorifica la maximum.

Amplasarea este esențială

Atunci când vă decorați casa cu oglinzi de perete, nu doriți să ratați nicio ocazie de a stoarce la maximum din această piesă de decor strălucitoare și unică în felul ei. Așadar, totul se rezumă la unde și cum amplasați o oglindă.

Înălțimea la care este instalată oglinda, în combinație cu ceea ce reflectă, influențează foarte mult atracția vizuală a spațiului. Dacă geamul oglinzii, de exemplu, reflectă un tavan înclinat, nu este cea mai măgulitoare priveliște de privit. Așadar, folosiți oglinzi de perete pentru a abate atenția de la orice punct incomod sau neplăcut al camerei.

Așezați-le cu grijă la o înălțime care să pună mai mult accent pe punctele pozitive ale camerei. Atunci când sunt plasate strategic, ele pot deveni elemente de umplere a declarațiilor în locuri mici, dar semnificative, care sunt prea mici pentru o piesă de mobilier.

Lăsați să existe spațiu

Pentru cei care sunt în căutare de spațiu și lumină, o oglindă se dovedește a fi de folos atunci când este instalată într-o cameră mică sau pe un coridor îngust. Optați pentru oglinzi de perete supradimensionate sau alte oglinzi mari pentru a capta cât mai multă lumină și a da o iluzie de expansiune încăperii. De fapt, oglinzile pot fi plasate ca ferestre într-o cameră fără ferestre pentru a o face mai luminoasă și instantaneu mai mare.

Adăugarea de oglinzi de perete face ca lumina și imaginile să ricoșeze din diferite unghiuri pe ele și, astfel, să confere un sentiment de spațiu în interior. O oglindă distribuie spațiul și lumina într-un mod care contribuie la profunzimea și energia camerei. Acest lucru face ca încăperile să pară mai mari și mai spațioase decât sunt în realitate.

Faceți din oglindă centrul întregii atenții

Fără o consolă strălucitoare sau mobilier opulent, o cameră tinde să pară plictisitoare și neinteresantă. Așadar, o cameră esențialmente goală poate beneficia de o oglindă ca punct focal arhitectural.

O oglindă mare, cu o ramă extinsă, poate oferi dramatism și ludic camerei. În timp ce un aspect mai modern și mai distinct poate fi obținut cu o oglindă rotundă, de exemplu, având detalii aurii sau metalice care dau acea vibrație vintage. De asemenea, dacă încăperea are un anumit punct focal, o oglindă bine plasată poate exagera efectul acestuia. Cu toate acestea, rămâne la latitudinea dumneavoastră să decideți cum doriți să stilizați spațiul pentru a echilibra toate elementele din cameră.

În plus, când vine vorba de artă decorativă, oglinzile cu rame unice și excentrice pot înlocui foarte bine tablourile. Investiți în oglinzi cu rame somptuoase și fanteziste pentru a emana eleganță, lux și stil.

Dați viață acelor colțuri întunecate

Cei mai mulți dintre noi avem o cameră în casă sau la birou care are ferestre care luminează întreaga încăpere, cu excepția unui anumit colț al camerei. Acesta este locul în care puteți aduce oglinzile în peisaj. Vedeți lumina care ricoșează în cameră atunci când instalați o oglindă în spatele unei lămpi sau cu obiecte de artă de perete/mobilier cu oglinzi.

În plus, nu vă puteți folosi doar de luminile artificiale, ci puteți exploata și lumina naturală cu ajutorul oglinzilor. Poziționarea unei oglinzi de perete vizavi de fereastră permite ca peisajul exterior să se reflecte pe oglindă, ceea ce iluminează spațiul, producând în același timp un punct de vedere pitoresc. Cu toate acestea, pentru a asigura longevitatea suprafeței reflectorizante a oglinzii, asigurați-vă că lumina soarelui nu răsare direct asupra ei.

Cu o amplasare atentă a oglinzilor, puteți obține o ambianță luminoasă și caldă. Investiți într-o oglindă lustruită fără ramă sau într-o oglindă din sticlă de dimensiuni considerabile în stil vintage și ne puteți mulțumi mai târziu.