Actualitate

(P) Comunicat de presă-RER SUD-prima etapă de dezinsecție la sol pe domeniul public

În perioada 13 – 20 Mai  RER SUD desfășoară prima etapă de dezinsecție la sol pe domeniul public din municipiul Buzău. Acțiunea de dezinsecție se defășoară conform Planului Unitar de Acțiune și a prevederilor Caietului de Sarcini.

Acțiunea se  va realiza etapizat, în tot municipiul Buzău.Activitățile de dezinsecție se vor desfășura în perioada 13-20 Mai, în intervalul orar 05:00 – 10:00. Pe perioada de execuție a dezinsecției, cetățenii sunt rugați să nu tranziteze/staționeze în zonele de acțiune. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, activitatea va fi decalată, urmând a comunica opiniei publice perioada de execuție a lucrărilor.

Programul de dezinsecție:

 Substanța folosită: Flytrin. Substanța este avizată de Ministerul Sănătății și deține Fișă tehnică de securitate. Substanța se  folosește în conformitate cu informațiile din prospectul produsului sau din Avizul Ministerului.

Cadrul legal

RER SUD S.A. desfășoară pe raza municipiului Buzău acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în baza Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activității de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, componentă a serviciului de salubrizare în Municipiul Buzău nr. 66088/24.04.2023, încheiat cu Municipiul Buzău.

În baza acestui contract, RER SUD S.A. acționează în calitate de Operator al serviciului de salubrizare, în sfera activităților de dezinfecție, dezinsecție și deratizare și se supune prevederilor Caietului de Sarcini și Regulamentului de organizare și funcționare, anexe la contractul mai sus menționat, precum și prevederilor legale aplicabile.