Actualitate

(P) Cum să faceți un gin tonic perfect în 5 pași

Când vine vorba de un gin tonic bun, simplitatea este cheia! Acestea fiind spuse, am fost destul de norocoși să învățăm câteva trucuri și sfaturi de la distilerii artizanale uimitoare și mărci de gin care vă vor duce G&T-ul la nivelul următor.

Dar înainte de a intra în aceste sfaturi pentru cel mai bun G&T, să începem cu elementele de bază!

CUM SE PREPARĂ UN GIN TONIC?

Rețeta standard și ușoară pentru un gin tonic necesită doar trei ingrediente și gheață.

Răciți mai întâi ginul în frigider sau în congelator. Cu cât ginul este mai rece, cu atât mai bine. În mod ideal, răciți și paharul de gin în congelator. Umpleți paharul de gin aproape complet cu gheață. De asemenea: cu cât sunt mai mari cuburile, cu atât mai bine.

Turnați 50 ml (un shot dublu) de gin peste gheață. Amestecați ușor în jurul marginii paharului. Completați cu apă tonică. Mulți profesioniști din industria ginului vă vor încuraja să folosiți în jur de 200 ml pentru fiecare 50 ml, dar acest lucru depinde în întregime de dumneavoastră și de gustul dumneavoastră personal!

Amestecați din nou ușor. Adăugați o felie sau o răsucire de lămâie sau de lime pentru a decora.

E minunat! Acum știți cum se prepară un gin tonic. Dar știți cum să faceți un G&T cu adevărat grozav? Ei bine, noi știm! Citiți mai departe.

1. Alegeți paharul corect

Un pahar copa de balon sau un pahar mare de vin sunt ambele opțiuni excelente pentru un gin tonic. De ce? Cupa bulbică creează mult spațiu pentru gheață și garnituri, în timp ce tulpina lungă împiedică mâna să încălzească băutura, iar marginea largă ridică parfumul băuturii!

O altă alegere bună este paharul highball (cel înalt și drept), care vă permite, de asemenea, să adăugați multă gheață și mixer și vă va menține băutura rece și carbogazoasă. Pentru cele mai bune rezultate, puneți paharul în congelator înainte de a pregăti G&T-ul.

2. Folosiți gheață mare

Gheața este un ingredient esențial pentru un G&T perfect, dar nu uitați, aceasta are rolul de a răci băutura, nu de a o dilua. Deci, cum puteți preveni ca gheața să vă dilueze ginul și tonicul? Faceți-o mare!

Da, este adevărat: modalitatea de a evita diluarea excesivă a băuturii este de fapt să folosiți mai multe cuburi de gheață și mai mari, sau chiar un cub de gheață uriaș. Mai multă gheață în pahar va scădea temperatura, astfel încât va dura mai mult timp pentru a se topi și, prin urmare, va menține băutura rece mai mult timp, fără a-i slăbi aroma.

Atunci când faceți cuburi de gheață, folosiți apă caldă în tavă. Aceasta creează cuburi de gheață mai clare!

3. Alegeți tonicul cu înțelepciune

Suntem destul de norocoși să trăim într-o epocă de aur a ginului, cu noi sticle și mărci de toate culorile și aromele care apar pe rafturile magazinelor în fiecare lună. Deși multe dintre acestea sunt fantastice, din păcate, calitatea ginului variază foarte mult, iar cantitatea de alegere face aproape imposibil să știi de unde să începeți. Același lucru se întâmplă și cu apa tonică.

Să ridice mâna cei dintre noi care credeau că nu le place ginul, când de fapt ceea ce nu le plăcea era apa tonică ieftină care se afla în prima lor experiență cu un G&T?! Da, și noi!

Chiar merită să investiți într-un tonic de înaltă calitate, pentru a profita la maximum de acel gin excepțional

Pentru a alege un tonic pentru ginul dvs., uitați-vă la botanicele din ginul dvs. Găsiți o apă tonică ale cărei arome să completeze sau să potențeze aromele naturale ale ginului dumneavoastră, la fel cum ați face-o dacă ați găti!

4. Amestecați-vă G&T-ul (ușor)

Împingeți lingura până la fundul paharului, apoi mișcați-o ușor în jurul marginii (adică nu așa cum ați amesteca cafeaua!). Acest lucru va asigura că toate aromele și elementele sunt combinate și distribuite uniform în întreaga băutură. De asemenea, va ajuta la răcirea băuturii.

5. Fiți creativ cu garnitura

Alegerea garniturii potrivite poate transforma complet ginul și tonicul. Sunt șanse să fi încercat deja să experimentați cu lămâie, lime și castravete – acum este timpul să diversificați!

Alegeți o garnitură de gin care să completeze sau să accentueze aromele naturale din băutura dvs.