Actualitate

Imprudența costă! Motivul pentru care zeci de șoferi s-au ales cu dosare penale

FOTO cu caracter ilustrativ

Atenție, șoferi! Înainte de a pleca la drum, verificați-vă documentele pentru a fi siguri că toate sunt în regulă. Documentele expirate în perioada stării de alertă nu mai sunt valabile și dacă nu le reînnoiți riscați amenzi drastice sau chiar dosar penal.

Zeci de conducători auto din Buzău au fost sancționați în ultimele săptămâni după ce au fost prinși cu permisul expirat sau numere roșii care trebuiau înlocuite. Este vorba despre documente expirate în perioada stării de alertă. Pentru un timp, în plină pandemie, acestea au putut fi folosite, însă, din 7 iunie documentele expirate în timpul stării de alertă nu mai sunt valabile. Mulți șoferi nu au trecut însă pe la Poliție sau celelalte instituții pentru a-și reînnoi documentele, așa că acum plătesc scump.

În doar o săptămână, 25 de șoferi s-au ales cu dosar penal.

“Începând cu data de 7 iunie a.c. documentele expirate în timpul stării de alertă nu mai pot fi folosite. Actele de identitate, permisele de conducere sau autorizațiile provizorii de circulație care au expirat în timpul stării de alertă, dar au avut valabilitatea prelungită prin lege cu încă trei luni de la încetarea stării de alertă, au expirat. Dacă acestea nu sunt preschimbate, situaţia atrage după sine măsuri sancţionatorii. Începând cu data de 7 iunie a.c., poliţiştii au întocmit 25 de dosare penale pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii recomandă șoferilor să își pună actele la punct de urgență, pentru a evita sancțiunile usturătoare.

Astfel, poliţiştii recomandă tuturor care nu au procedat la preschimbarea documentelor cu termen de valabilitate expirat, să se adreseze de îndată serviciilor publice locale, în vederea intrării în legalitate”.