Actualitate

(P) Cum să îngrijiți un sacou, ca să reziste cât mai mult, în stare cât mai bună

Înțelegem că, după o zi lungă, vă doriți să vă strecurați din hainele de lucru într-un hanorac. De aceea, sacoul dvs. se găsește adesea agățat pe un scaun, în spatele ușii sau – în cel mai rău caz – aruncat pe podea. Dar secundele pe care le economisiți prin faptul că nu vă îndreptați cu acele sacouri de damă direct spre garderobă se adună și rezultă în sacouri de damă care arată uzate, înainte de vremea lor.

Multe sacouri de damă ar trebui să reziste timp de ani de zile, dar vor continua să arate bine doar dacă le tratați cum trebuie. Sunt o investiție și ar trebui să le acordați îngrijirea pe care o merită. Mai jos, vă dezvăluim instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă păstra sacourile în formă. Merită efortul, atât pentru stilul, cât și pentru portofelul dvs.

Când vă dați jos sacoul la sfârșitul zilei, atârnați-l în dulap pe un umeraș potrivit, cu suficient spațiu pentru a lăsa materialul să se refacă. Nu împăturiți niciodată sacouri de damă, deoarece acest lucru va provoca apariția cutelor. În cazul în care constatați că sacoul dumneavoastră are cute, agățarea acestuia în dulap peste noapte ar trebui să vă ajute să le îndepărtați sau cel puțin să le atenuați.

Orice murdărie care a ajuns pe sacoul dumneavoastră poate fi îndepărtată cu ușurință cu o perie cu peri moi. Curățați sacouri de damă doar uscat, dar nu în mod excesiv, deoarece acest lucru poate cauza decolorarea și micșorarea lor.

Umerașe din lemn

Un sacou este conceput pentru a sta pe umeri. Aveți nevoie de un umeraș care să aibă o dimensiune similară, altfel încât țesătura și căptușeala să se întindă. Umerașele de sârmă pe care le primiți de la curățătorie sunt cei mai răi infractori – vor strica și tricourile și tricotajele, așa că aruncați-le imediat – dar spătarele scaunelor sunt la fel de rele. Cele mai bune umerașe au o grosime de jumătate de centimetru în corp și 2,5 centimetri grosime la nivelul capitonajului umărului. Țineți câteva acasă și cel puțin două la serviciu. Vizitatorii vor aprecia atenția acordată detaliilor.

Husă pentru haine și perie pentru costume

Dacă sacoul dvs. își petrece mai mult de cinci zile la rând agățat, ar trebui să fie într-o husă. Altfel, poate aduna praf sau poate fi tras și rupt de celelalte lucruri din garderoba dvs. Moliilor le place în mod deosebit un sacou – ele se ospătează cu fulgi de piele care rămân prinși în cusături și căptușeală. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care ar trebui să îl periați înainte de a-l agăța. Durează doar câteva secunde, dar înseamnă că nu veți descoperi găuri în mânecă data viitoare când îl veți îmbrăca.

Rola de scame și steamer

S-ar ca pe multe sacouri de dama să scrie „doar curățare uscată” sau „curătați profesional”, dar ar trebui să scrie „curățare uscată rareori”. Substanțele chimice distrug materialul. Dacă îl purtați mult, atunci de două ori pe an este suficient. În schimb, folosiți o rolă de scame pentru a îndepărta praful și murdăria înainte ca aceasta să pătrundă în țesătură și folosiți un aparat cu aburi pentru a-l menține călcat. Nu folosiți niciodată un fier de călcat. Acesta deteriorează materialul și îl face să pară strălucitor.

Toate hainele, de la blugi la rochii de mătase, au nevoie de mai mult decât o simplă spălare obișnuită pentru a fi îngrijite, iar acest lucru include și tradiționalul sacou din lână. Puteți avea grijă de un sacou din lână urmând câțiva pași simpli. Nu spălați niciodată de mână sau la mașină un sacou din lână și asigurați-vă că acesta este depozitat corespunzător în permanență. În cele din urmă, asigurați-vă întotdeauna că sacoul este păstrat într-o zonă fără molii, deoarece lâna este preferata acestora.

Un sacou din lână ar trebui întotdeauna curățat profesional. Acest lucru va ajuta la evitarea micșorării și va asigura, de asemenea, că sacoul își păstrează forma inițială. Lâna este o țesătură care trebuie tratată cu cea mai mare grijă, deoarece se micșorează ușor. Din acest motiv, un sacou nu trebuie spălat în apă, în mașina de spălat.

Pentru îndepărtarea la domiciliu a petelor de pe un sacou, încercați mai întâi produsul de îndepărtare a petelor într-un loc mic și puțin vizibil de pe sacou. În acest fel, dacă agentul de curățare este prea dur și deteriorează țesătura, sacoul nu va fi complet distrus. Folosirea unui loc pe partea interioară a sacoului, spre spate, este în general o idee bună.