Actualitate

(P) Cum să-ți alegi WC-ul potrivit – informații utile

Alegerea WC-ului pentru baia ta este ca și cum ți-ai alege un prieten cu care vei petrece foarte mult timp. Important este să investești timp în căutarea WC-ului potrivit băii tale. De ce? Pentru că dacă alegi un WC prost, riști să întâmpini probleme de curățare, economisire a apei sau chiar de confort.

Gândește-te puțin doar cât timp petreci pe WC și cât de important este să ai o poziție cât mai plăcută atunci când stai pe tron. Multă lume nici nu realizează că alegerea unui WC de proastă calitate poate să le aducă multe probleme.

Astfel, în acest articol o să încercăm să îți prezentăm un mic ghid care să te ajute să-ți alegi WC-ul, câteva sfaturi legate de economisirea apei și câteva informații utile. Așa că, dacă ești pe WC și citești acest articol ai picat la țanc. Promitem că nu-ți vom ocupa prea mult timp.

Cum să alegi vasul de WC potrivit?

Vasul de WC este unul dintre cele mai importante aspecte și unul dintre cele care poate genera probleme, dacă nu este ales corect. De ce? Pentru că pe piață o să găsești diferite forme, dimensiuni, stiluri sau chiar materiale disponibile pentru un vas de WC. Există vase de WC care au fixare pe podea sau suspendate. Iată câteva dintre cele mai generale forme de vase:

Vasul de WC cu baza alungită, după cum îi spune și numele are o formă alungită și este o alegere mai înțeleaptă dacă îți propui să nu schimbi vasul de WC o perioadă lungă de timp. El este mai ușor de curățat datorită formei sale comparativ cu alte vase.

Vasul de WC cu baza rotundă este unul de dimensiuni mai reduse, comparativ cu cele cu baza alungită, ocupând și mai puțin spațiu. Astfel, sunt ideale pentru băile nu foarte spațioase care nu se lăfăie în atât de mult spațiu de manevră.

Dacă te-ai apucat de renovări în baie, nu uita să iei toate măsurătorile înainte de a alege vasul de WC.

Rezervat în alegerea rezervorului de WC?

Nici nu avem cum să te învinovățim pentru că ai atât de multe opțiuni în piață, în plus îi mai auzi și pe diferiți prieteni că laudă anumite tipuri de rezervoare de WC. Chiar este greu să iei o decizie când din stânga și din dreapta ești bobmbardat cu informație. Așa că lasă-ne să îți prezentăm o variantă destul de populară și prietenoasă cu tine și cu factura ta:

Rezervorul de WC cu descărcare duală a devenit una dintre cele mai populare variante de rezervoare de WC. De ce? Pentru că, având această descărcare duală, înseamnă că folosești cantitatea potrivită de apă în funcție de nevoi. Acest rezervor are două butoane, unul mai mic care eliberează o cantitate mai mică de apă și unul mai mare care eliberează o cantitate mai mare de apă.

Rezervorul de WC poate să fie de două feluri, la vedere sau în perete, în funcție de spațiul de care dispui sau de estetica încăperii. Dacă ai o baie nu foarte mare și unde vrei să nu ai atât de multe elemente la vedere, poți alege un rezervor de WC în perete.

Cum să alegi capacul de WC?

Deși este aspect ignorat de mulți, capacul de WC este o piesă care contribuie și ea la confortul tău. El nu are doar rol estetic, ci și protejează vasul de praf sau murdărie.

Iată în funcție de ce să îți alegi capacul de WC:

  • În funcție de dimensiunea și forma aleasă pentru vasul de WC, așa că asigură-te că forma vasului de WC ți se potrivește.
  • Materialul din care este confecționat un capac de WC este foarte important, așa că alege un material care să fie durabil și rezistent la posibilele șocuri.
  • Dacă erai pe punctul de a-ți schimba WC-ul sperăm că te-am ajutat, iar dacă nu aveai asta în plan, sperăm că ai învățat ceva.