Actualitate

(P) Pensule de machiaj naturale vs. sintetice: care este diferența și care sunt mai bune?

Când vine vorba de o piele impecabilă, ne grăbim să presupunem că totul depinde de produsele de machiaj pe care le folosim. Deși primerele, fondurile de ten și pudrele pe care le alegem pot face o mare diferență, există o altă componentă extrem de importantă, deseori trecută cu vederea – pensula de machiaj.

Pensula de machiaj este un instrument esențial, mai ales dacă doriți să încercați un machiaj mai complex. Mai jos, am analizat diferențele dintre pensulele naturale și cele sintetice. Am prezentat diferențele dintre ele, avantajele și dezavantajele fiecărora și ce ar trebui să cumpărați pentru a vă asigura că machiajul dvs. este la îndemână și soldul bancar intact.

Pensule de machiaj naturale vs. sintetice: care este diferența?

Totul se rezumă la peri. Pensulele de machiaj cu păr natural sunt realizate cu diferite tipuri de blănuri și fire de păr de animale. Cele mai frecvente tipuri utilizate includ veverițe, vulpi, nurci, cai și capre. Pensulele pot conține părul unui singur animal sau o combinație de animale, iar aceste pensule sunt, de obicei, lucrate manual.

Datorită acestui fapt, pensulele de machiaj naturale tind să fie mai scumpe, deoarece aprovizionarea acestor fibre poate fi costisitoare, împreună cu cheltuielile suplimentare pentru fabricarea manuală a fiecărei pensule individuale. De asemenea, sunt din ce în ce mai rare, pe măsură ce oamenii caută să facă alegeri mai etice.

Pensulele sintetice de machiaj sunt realizate de obicei cu polimeri topiți și filați, cum ar fi nailonul și alte materiale plastice și nu conțin produse de origine animală.

În trecut, pensulele naturale erau considerate superioare celor sintetice. Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice și ale procesului de fabricație, pensulele sintetice au parcurs un drum lung în imitarea moliciunii și a formei perilor naturali.

De exemplu, anumite pensule sunt fabricate dintr-un material sintetic moale ultra-fin numit Taklon. Taklon este un material hipoalergenic conceput pentru a imita forma părului natural fin. Este mai delicat și mai igienic pentru pielea feței, în comparație cu părul de animal, care este adesea mai aspru și poate conține mai multe bacterii, deoarece este mai poros decât fibrele sintetice.

La ce se folosesc pensulele naturale

Părul natural are o acoperire numită cuticula, care ridică și absoarbe uleiurile pielii și pigmenții tip pudră. Drept urmare, părul natural este considerat pe scară largă a fi cel mai bun pentru produsele pe bază de pulbere.

În plus, întrucât firele de păr dintr-o pensulă naturală se dispersează, spre deosebire de cele sintetice care tind să se lipească unul de celălalt, pensulele naturale sunt alegerea ideală atunci când vine vorba de aplicarea fardului de pleoape și a conturului.

La ce se folosesc pensulele sintetice

Spre deosebire de pensulele naturale, pensulele sintetice nu au cuticule, ceea ce înseamnă că nu absorb nici uleiuri, nici pigmenți. Acest lucru le face alegerea preferată pentru fondurile de ten lichide sau cremă și pentru corectori. Datorită faptului că pensulele sintetice sunt mai plate și ușor mai rigide decât pensulele naturale, ele sunt, de asemenea, o alegere ideală pentru aplicații foarte precise, cum ar fi creionul de ochi, rujurile și produsele pentru sprâncene.

Care sunt mai bune: pensulele de machiaj naturale sau sintetice?

Datorită faptului că pensulele naturale au o suprafață neregulată, ca urmare a cuticulelor, acestea au tendința de a prinde celulele moarte ale pielii și bacteriile, făcându-le mai dificil de curățat. Când vă spălați pensulele naturale, încercați să folosiți șampon pentru bebeluși. Acesta va curăța firele de păr fără a utiliza substanțe chimice dure și va menține pensulele moi.

Pensulele sintetice cu fibrele lor mai fine sunt mai puțin susceptibile de a prinde murdăria și produsele, făcându-le mai ușor de curățat.

Atât pensulele naturale, cât și cele sintetice au scopuri diferite, așa că s-ar putea argumenta că, de obicei, nu pot fi comparate, deoarece ambele sunt necesare pentru aplicarea unui machiaj complet. Totuși, luând în considerare toate aspectele, putem spune că pensulele sintetice au mai multe avantaje.

Pentru cei care apreciază importanța aplicării machiajului și pe care nu îi deranjează să investească bani într-un instrument de machiaj bun, atunci pensulele naturale ar putea fi cele mai bune.

Cu toate acestea, dacă aveți un buget limitat sau preferați pensule care nu conțin produse de origine animală, atunci există o mulțime de pensule sintetice excelente din care puteți alege. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi ambele tipuri de pensule.